Hirdetés

A tuningosok hazai királyai



|

Az Xtreme 3D Team Hungary legutóbbi rekordkísérletével ismét a hazai tuningos-tabella élére került és ezzel párhuzamosan világos szinten is előkelőbb helyre lépett.

Hirdetés

Az Xtreme 3D Team Hungary tagjai már korábban is megrengették a tuningosok világtabelláját. Többek között számos top 10-es eredményt értek el, de a hattagú alakulat pár világrekorddal is büszkélkedhet. Ahhoz, hogy a csapatot teljesítményét valamelyest eltudjuk helyezni annyit mindenképpen érdemes tudni, hogy a HWBOT-on rendszeresen tevékenykedő 112 magyar csapat élén állnak, miközben a világranglistán egyelőre az 50. hely az övéké. Amennyiben ilyen gőzzel vagy inkább sok nitróval haladnak előre, akkor várható, hogy hamarosan még előkelőbb pozícióba tuningolhatják magukat.

 


Igaz már lassan két hete volt a nagy nap, amikor a csapat három tagja ismét világrekord kísérlettel próbálkozott, azonban a kései beszámoló az érdemükön semmit nem csökkent. Az MSI-jal karöltve Kovács Ádám "subaruwrc", Hajdú György "04ahgy" és Tóth Gergő "toyone" kísérelt meg minél több Hertzet kifacsarni a komponensekből, valamint magasabb pontszámokat elérni a Benchmark programokon.

 


A konfiguráció szívét egy Intel 3960X ES @ LN2 proc3esszor alkotta, mely egy MSI Big Bang Xpower II-n csücsült. A memória szlotokban Adata XPG+ 2200MHz-es modulok izzadtak, míg 2 db MSI 7970 és 2 db MSI 7970 OC Shader processzorai roskadoztak a rájuk nehezedő feladatok alatt. Ennyi vas elég szomjassá tud válni, ezért a CoolerMaster Gold 1000W-os darabját egy Enermax Modu 87+ 800W-os táp is kiegészítette. A 64 bites Windows 7 pedig a Corsair Sata 2-es 120 gigabájtos F120-as SSD-jén terült szét.

 


Az alaplap direkt az extreme tuningosok számára lett kifejlesztve és a munka sem volt nehéz vele, nyilatkozta Toyone. A CPU-t Subaruwrc és 04ahgy korábban már megizzasztotta és időközönként nyakon öntötte jó pár termosznyi folyékony nitrogénnel, így már tudták, hogy a kísérlet gyenge pontját ez fogja alkotni.


Hazai viszonyok között az 1000 dolláros processzorok között nincs válogatásra mód, így maradt az Intel hat magos, 12 szálas i7-3960X darabja. A processzort a több órás nyüstölés alatt, ahogy korábban is, időközönként folyékony nitrogénnel locsolgatták a srácok. Ehhez egy speciális pot-nak nevezett tiszta réz edényt használtak, melyet csak külföldről lehet beszerezni és nem is egy olcsó darab.       

 

A processzor gyengébb teljesítménye ellenére a rendszer a humán nyomás hatására magyar rekordot ért el a 3Dmark11-ben szerzett 29825 pontjával, valamint az Unigine Heaven DX11 6901.23 pontja szintén hazai siker. Világviszonylatban sajnos elmaradt a nagy Bang.

 

Pár gondolat a csapatról és a hazai viszonyokról

A Xtreme 3D Team Hungary tagjai mielőtt összeálltak volna egyénileg vértezték fel magukat a tuning különböző fogásaival. Toyone és Subaruwrc 2009 óta döntögeti közösen a tuning rekordokat. A csapat 2010-ben újabb taggal, 04ahgy-gyal bővült, aki egyénileg szintén rendelkezett tuningos múlttal. Az ő csatlakozásával gyakorlatilag meg is alakult a csapat extrém tuningos szekciója, ami mellett jó páran foglalkoznak még lég/illetve vízhűtéssel. A szép eredményeket folyamatosan hozó csapatra a támogatói szekció is felfigyelt, így nem véletlen, hogy a Veletech rendezvényén különböző gyártók pártfogásában láthatók újra a fiúk.  

 




”A magyar rekordok megdöntése minden hazai tuningosnak a szíve vágya, ezért ez mindig napirenden van. Itthon vannak még tehetséges srácok, akikkel rendszeresen vívjuk a "csatákat". Náluk volt az első hely, szerettük volna visszahódítani.” Említette Toyone a rekordkísérlet apropójával kapcsolatban. A nemes cél hallatán az MSI nem mehetett el szó nélkül, de legfőképp komponens nélkül, az ügy mellett, így a kísérlet legfőbb támogatójává vált.

 

„Ez egy olyan szint, amit nem lehet anyagilag bírni, vagy ha nagyon jó munkahelyed van akkor esetleg. Csak 1 darab VGA 170 000 Ft és ebből minimum 4 darab kell, de inkább 5 vagy 6, hogy le lehessen válogatni, hogy melyek mennek a legjobban.”

 


Ideális esetben a tuning-party-k előtt több eszköz közül válogathatnák ki a srácok, hogy melyik eszköz teljesít a legjobban, de itthon nincs lehetőség a leválogatásra. „Külföldön ez másképp működik, ami itthon sosem lesz. Hozzánk nem jön 47 darab processzor az Inteltől ráadásul nitróval, hogy válogassuk le a legjobbakat. Csak hogy érezd, egy globálisan ismert tuningos top 3-as eredményében minden cucc legalább 2-3 alkatrészből van leválogatva (ramok, alaplapok, vga-k stb). Napokkal a nagy kísérlet előtt folyékony nitrogén hűtés mellett leválogatja az alkatrészeket. Nálunk jobb esetben 20 liter nitró áll rendelkezésre egy napra és 1 alkatrészre. Egy ilyen alkalomra mindenki kiveszi a szabadnapját a munkahelyén. Hétvégente nem csináljuk ezt. Ennyi van, ebből kell kihozni amit lehet. Ha rossz a proci vagy valami nem megy olyan jól, mint várnánk buktuk az egészet.”

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.