Hirdetés

A VIA 2002-es tervei



|

A lapkakészletek piacán idén is komoly szerephez jutott a VIA.

Hirdetés

A chipkészletek piacán ebben az évben is rengeteg új termék jelent meg. Különösen igaz ez a Pentium 4-hez készülõ lapkakészletekre, hiszen sorba kerültek piacra azok a chipkészletek, amelyek a DDR SDRAM memóriákat is támogatják, így az RDRAM kompatibilis i850-nél költséghatékonyabb megoldást jelentenek. A lapkakészletek piacán idén is komoly szerephez jutott a VIA. A cég jelenlegi terveibõl az is kiderül, hogy ez jövõre sem lesz másként.

 

A VIA 2002-ben minimum négy új lapkakészletet fog bemutatni az AMD processzoraihoz. Mindjárt az év elején piacra kerül a KT333, amelynek legfontosabb jellemzõje, hogy a PC2700 DDR SDRAM memóriák használatát is támogatja. A VIA a KT333 megjelenését követõen nem sokkal mutatja majd be a KT333A chipkészletét, amely szintén kompatibilis lesz a PC2700 DDR SDRAM memóriákkal. Emellett olyan megoldásokat is támogat, mint az 533 MB/másodperces adatátviteli sebességet biztosító V-Link busz valamint az AGP 8x. A cég a második negyedévben kezdi majd gyártani a KT333 továbbfejlesztett, Zoetrope grafikus vezérlõt tartalmazó, KM333 nevû lapkakészletét. A harmadik negyedévben kerül piacra a K8HTB chipkészlet, amely a 64 bites Hammer processzorokhoz készülõ alaplapokon kap majd helyet. A K8HTB is támogatja majd az 533 MB/másodperces V-Link buszt és az AGP 8x elõírásokat.



A VIA a jövõ évben a Pentium 4 processzorokhoz valószínûleg három új chipkészletet fog bemutatni. Az elsõ negyedévben jelenik majd meg a P4X333, amely kompatibilis lesz a PC2700 DDR SDRAM memóriákkal, az 533 MHz-es FSB-vel, az AGP 8x elõírásokkal valamint az 533 MB/másodperces V-Link busszal. A második negyedévben fog piacra kerülni a P4X333 továbbfejlesztett, P4M333 nevû, Zoetrope grafikus vezérlõt tartalmazó verziója. Körülbelül ezzel egy idõben a VIA bemutatja majd a P4X600 chipkészletét, amely kompatibilis lesz az 5,4 GB/másodperces sávszélességet biztosító QBM SDRAM memóriákkal is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.