Hirdetés

A világ legenergiatakarékosabb processzora



|

Az új VIA CPU csak 1 wattot fogyaszt.

Hirdetés

Az 500 MHz-es VIA Eden ULV (ultra alacsony energiaigényű) processzor kifejezetten abból a célból készült, hogy új távlatokat nyisson a hordozható eszközök piacán.

 

 

eden_90nm_h.jpg

 


Az új processzornak nincs szüksége aktív léghűtésre és csak 1 wattot igényel az aktív működéséhez. 21 mm×21 mm-es tokozása lehetővé teszi, hogy az x86-os architektúra erejét egészen apró és extra könnyű eszközökbe építsék be. A VIA Eden ULV hatékonyan kombinálható a VIA CX700/M média lapkakészletével, ami kettős még így sem fogyaszt többet, mint 3,5 watt.

 

Az Eden ULV a the VIA CoolStream architektúrán alapul és 90 nm-es technológiával készül. Készenlét közben mindössze 100 miliwatt energiát igényel.

Csak összehasonlítás képpen: egy 500 MHz-es mobil Pentium III 8,1 wattot, egy mai mobil Core 2 Duo processzor pedig típustól függően 10 és 37 watt között fogyaszt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.