Hirdetés

A világ legtakarékosabb gépei



|

A HP készíti az első Energy Star 4.0 követelményeknek megfelelő PC-ket

Hirdetés

A HP új, energiatakarékos üzleti asztali PC-jei alacsonyabb fogyasztásukkal kímélik a környezetet, és segítik a vásárlókat az energiaköltségeik csökkentésében. A HP az első jelentős PC gyártó, amely „80 százalékos hatásfokú” tápegységeket kínál, ezek alapvető fontosságú komponensei a 2007. július 20.-án hatályba lépő Energy Star 4.0 előírásainak.

A HP Compaq dc5700, dc5750 és dc7700 típusú asztali PC-it úgy tervezték, hogy megfeleljenek a felhasználók hatékony energiafelhasználás és hűtés terén egyre magasabb elvárásainak. Az Energy Star 4.0 követelményeinek eleget tévő PC-t alkalmazó ügyfelek kihasználhatják a nagyobb rendszer-megbízhatóságból és az alacsonyabb rendszerkarbantartásból származó előnyöket, valamint a légkondicionálás költségeinek a csökkenését, amely a PC-k alacsonyabb hőtermelésnek a következménye és egyben jelentősen meghosszabbítja a rendszerek élettartamát.

 

A HP tesztlaboratóriumának a mérései szerint a 80 százalékos hatásfokú tápegységgel ellátott, és az Energy Star 4.0 egyéb hardverkövetelményeinek is eleget tévő PC-k teljes teljesítményfelvétele 52 százalékkal csökkenthető, amely az éves átlagköltséget tekintve 6 és 58 dollár közötti, egy PC-re jutó megtakarítást jelent.

 

A már elérhető HP Compaq dc5700 és dc7700 üzleti használatra szánt asztali PC típusok követik az Energy Star 4.0 hardver előírásait, Intel Core 2 Duo processzorral és 1 GB memóriával dolgoznak, merevlemezük kapacitása 80 GB, rendelkeznek DVD/CD-RW optikai meghajtóval, és a Microsoft Windows XP Pro operációs rendszerrel szállítják őket, várható végfelhasználói áruk 899, illetve 959 dollár lesz az amerikai piacon.

 

Az Energy Star 4.0 előírásainak megfelel és kapható az AMD Athlon processzorral konfigurált, üzleti használatra szánt HP Compaq dc5750 típus is, amely 512 MB memóriával, 80 GB-os merevlemezzel, DVD/CD-RW optikai meghajtóval rendelkezik és szintén Microsoft Windows XP Pro operációs rendszerrel szállítják. A konfigurációk induló ára 609 dollár.

 

A hatékony energiafelhasználású asztali PC családunk kibővítésével nemcsak abban segítjük az üzleti felhasználókat, hogy megfeleljenek a hatályba lépés előtt álló szabályozás követelményeinek, hanem abban is, hogy csökkentsék a környezetre gyakorolt hatást azzal, hogy eleget tesznek az EPA legszigorúbb Energy Star előírásainak is” – állapította meg Jeri Callaway rangidős alelnök, a HP amerikai Personal Systems Group részlegének a vezetője. „A HP az iparágban vezető szerepet szerezve a hatékony energiafelhasználású asztali gépek szállításában arra összpontosít, hogy a vállalkozások mai igényeinek megfelelően tervezett, speciális terméket szállítson.”

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.