Hirdetés

A Visa segít fizetni a Swatch órájával



|

A mobilfizetés elkerülhetetlenül is a hétköznapok része lesz.

Hirdetés

A Swatch bejelentette, hogy a jövőben együttműködik a Visával, és így a jövő év elejétől több országban is lehetőség lesz érintés nélkül fizetni az óragyártó Bellamy nevű karórájával. 

Hirdetés

Elsőként Amerikában, Svájcban és Brazíliában lesz működőképes a Bellamy, amely egy NFC-képes karóra. Kínában már októberben bemutatkozott, és akkor úgy nézett ki, hogy nagyjából 90 dollárért lesz majd megvásárolható. 

A Swatch azt mondja, hogy az órás mobilfizetéshez nincs szükség energiára a karóra részéről, így az akku/elem élettartama pont annyi lesz, mint a gyártó többi termékénél. 

Mindez remek hír, elvégre az Android Wear nem támogatja az NFC-alapú fizetést. Az Apple Watch és a Samsung Gear S2 igen, azok viszont elég gyenge üzemidőt ígérnek. 

Nagy kérdés, hogy a klasszikus karórák milyen mértékben okosodnak fel a következő években, illetve, hogy alapfunkció lesz-e mindegyiknél az NFC-s fizetés. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.