Hirdetés

A webes tartalmak már a TV-n is elérhetőek



|

Az internetes videók nagy népszerűségnek örvendenek a felhasználók körében, azonban mindezidáig nem kínálkozott egyszerű módja, hogy a nappaliba is belopózzanak.

Hirdetés

A napokban jelentette be a Sony a Bravia televíziókhoz készült Internet Video Link modult, amely júliustól kerül a boltokba, előreláthatólag 60 000 forintos áron. Kompatibilis készülékhez csatlakoztatva a modult, lehetőségünk lesz internetes video adások megtekintésére, amelyek között már HD tartalmak is szép számmal akadnak. A nagyfelbontású műsorokat többek között az AOL, Yahoo, Grouper és természetesen a Sony Pictures Entertainment valamint a Sony BMG Music szolgáltatja.

 

Az eszköz a Sony palettáján megtalálható 2007-es modellek többségével kompatibilis. Az internet modul a televíziókkal egybeépítve egyelőre nem, csak mint opcionális kiegészítő kerül forgalomba. Ez csak azokat érinti hátrányosan, akik a falra szerelve használják készüléküket, ugyanis a modult a tv hátoldalára kell csatlakoztatni. Bár egyáltalán nem mondható nagy méretűnek, csatlakoztatás után sajnos ellehetítelníti a falra lógatást.

 

resizeofbravia_internet_video_link_module.jpg

 

A modul közvetlen kapcsolatot létesít a televízió és már meglévő szélessávú internethozzáférés között. Az internetes tartalmak nem csupán filmekben és mozielőzetesekben merülnek ki, hanem többekközt zenéket és RSS hírolvasó lehetőséget is találunk. Ezek közvetlenül a tv képernyőjén jelennek meg, számítógép közbeiktatására nincs szükség.

 

A Video Link Modul kezelése a televízió menüjéből végezhető el, amely opció a 2007-es modellek többségében már szerepel. A kezelőfelület első ránézésre szinte teljesen megegyezik a PSP és PS3-ből már megismert Xross Media Bar felülettel. A navigáció és a webes tartalmak megtekintése a jól kidolgozott rendszernek köszönhetően szinte gyerekjáték, és ami a legfontosabb: kényelmes.

 

A Sony Internet Video Link Modul az S és V szériás Bravia televíziókhoz, valamint a nyáron bevezetésre kerülő E széria tagjaihoz csatlakoztatható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.