Hirdetés

A Wii már a DVD-t is lejátssza



|

Nem a Nintendonak köszönhető az előrelépés. Egyelőre vitatott, hogy a konzol "új" funkciója mennyire hasznos, hiszen sokak szerint csak eggyel kevesebb lejátszó lesz a szobában.

Hirdetés

 

wiidvd2.jpg
Bár a Nintendo a konzolpiacot régóta uralja, egy nagy komoly hátránya mindenképpen volt riválisaival szemben. Míg a PlayStation 3 a Blu-ray-iparág húzóerejének számít, és egyben a legjobb és legolcsóbb BD-lejátszó is, az Xbox 360 pedig a HD DVD-t támogatta, addig a Wii nem rendelkezett semmi hasonló képességgel.

 

Egészen mostanáig - a konzol ugyanis már képes DVD-videókat lejátszani, és hamarosan DVD-s játékokat is. Mindez azonban nem a Nintendonak, hanem a lelkes fejlesztőcsapatoknak, egészen pontosan a HackMii-nek köszönhető.

 

Mindössze egy apró alkalmazást kell telepíteni a konzolra, majd a frissen felkerült, nyílt forráskódú MPlayer képes lesz bármilyen DVD-t lejátszani. Az egyszerű megoldás ráadásul a nem moddolt rendszereken is tökéletesen működik; sőt, SD memóriakártyáról is képes visszajátszani.

 

dvd_wii.jpg

 

Noha a Nintendo nem adta meg ezt a funkciót felhasználóinak, immáron mégis mindenki számára elérhető a nem hivatalos megoldás. Felmerül azonban a kérdés, hogy mennyire hasznos? A felhasználók véleménye szerint az egésznek csupán annyi haszna van, hogy a Wii-tulajdonosok kidobhatják házimozi-rendszerükből a hagyományos DVD-lejátszójukat.

 

Felröppentek olyan pletykák is, amelyek szerint a Wii effajta célra való felhasználása károsíthatja a lejátszóegységet. Ezt azonban hamar megcáfolták, hiszen mint kiderült, a Wii tökéltesen alkalmas DVD-lemezek olvasására - a pletyka a "túlmoddolt", képességeiken túl használt PlayStation 2-k tönkretételéből született.

 

A DVDX installert elérhetővé tévő HackMii azt ígéri, hogy hamarosan egy olyan csomagot is kiad, amellyel a Wii-felhasználók DVD-re rögzített játékokat is futtathatnak majd az N64 emulátor segítségével.

 

A DVDX installerről, annak használatáról, valamint az MPlayerről bővebb információ a HackMii weboldalán található.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.