Hirdetés

Acer: a Windows 8 mindent eldönt 2013-ban



|

A tajvani óriás szerint a PC-s piac helyzete 20 éve soha nem volt ilyen bizonytalan.

Hirdetés

Az Acer szerint óriási bizonytalanság uralkodik jelenleg a PC-s piacon, nemsokkal a Microsoft új, radikális operációs rendszerének, a Windows 8-nak a megjelenése után. A tajvani cég, amely a világ negyedik legnagyobb PC-s gyártója, a Windows 8 fogadtatásától függően 5 százalékos megingást vár az eladásokban az idei utolsó negyedévben. 

 

JT Wang, az Acer ügyvezetője azt mondta, az elmúlt 20 évben soha nem találkoztak ekkora bizonytalansággal. Wang korábban is kritizálta már a Microsoftot, augusztusban ugyanis azt ajánlotta a redmondiaknak, hogy kétszer is gondolják meg, árokba lökik-e a gyártópartnereiket néhány hardver, például a Surface betörése miatt.

 

Wang azt is elmondta, hogy a gazdaságra meglehetősen negatív hatást tett, hogy az ipar vezetője a saját partnereivel kezdett el versenyezni. Kapcsolódó hír, hogy a héten derült ki az Acer harmadik negyedéves nyereségének az összege, amely 68 millió dollár volt - meglehetősen kevesebb a várt értéknél, ami 450 millió dolláron alakult.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.