Hirdetés

Acer Aspire 5830TG



|

Nem túl könnyű, de általános használatra belül is elég erőteljes.

Hirdetés

A nagyobb, asztali gépeket kiváltó laptopok közé illik az Acer Timeline X sorozat legújabb modellje, a készülékben 15,6 hüvelykes 16:9 oldalarányú fényes felületű LED TFT kijelző és numerikus billentyűzet is helyet kapott. Kidolgozottságára nem lehet panaszunk, a ház jó tartással bír, annak ellenére, hogy a burkolat műanyag. A VGA mellett normál HDMI kimenettel is ellátták, így könnyen csatlakoztatható a tévéhez. A négy USB kapuból egy USB 3.0 kompatibilis, így a legújabb külső merevlemezek lényegesen gyorsabban használhatók. Az USB töltés funkcióval kikapcsolt állapotban is kihasználható az akkumulátor kapacitása. A gyártó 8 órás üzemidőt ígér, a gyakorlatban némi kíméletességgel véleményünk szerint inkább a 6 óra a reális elvárás.

 

 


A Intel Core i5 processzor köré épített rendszer integrált és dedikált videokártyával is rendelkezik, az NVIDIA Optimus technológia révén igény szerint vált a kettő között. Teljesítményben nincs hiány és a konfiguráció elég kiegyensúlyozott: az elég erőteljes CPU mellé egy jó közepes GPU került, a 4 gigabájt memória sok mindenre elég, van USB 3.0, gyors a hálózat csatoló is. A chiklet jellegű honosított billentyűzet elrendezése közelít a standardhoz, a kurzor billentyűk zömök változatban szerepelnek. A két tányéros Dolby Home Theather hangszóró nagyobb az átlagosnál és jobb hangzást is nyújt.

 

 


A teljesítmény és akkumulátoros áthidalási idő jó, csakúgy mint a kidolgozottság és az árban a Windows is benne van. Ha szórakozásra, munkára vagy alkalmi játékra szeretnénk egy számítógépet, akkor az Aspire 5830TG biztosan kiszolgálja igényeinket - amennyiben viszonylag nagy súlya nem jelent akadályt.

 

 

 

 

Névjegy
Acer Aspire 5830TG- 2414G64MN
Forgalmazó: Acer Magyarország
Ár: 205 000 Ft

 

 

Adatok:

- Intel Core i5-2410M processzor,
- 2,3 GHz frekvencia (2,9 GHz Turbo Boost üzemmódban)
- NVIDIA GeForce GT 540M grafikus vezérlő (1 GB DDR3)
- 15,6" LED háttérvilágítású LCD, 16:9 oldalarány (1366×768 képpont)
- 4 GB DDR-3 rendszermemória (8-ig bővíthető)
- 640 GB SATA merevlemez, Super Multi DL DVD író
- Gigabit Ethernet, Wi-Fi (802.11a/b/g/draft N) adapterek, HDMI, VGA csatlakozás
- Multi kártyaolvasó, Bluetooth 3.0, opcionális 3G modem
- 3 db USB 2.0, 1 db USB 3.0 port, Dolby hangrendszer
- 1,3 megapixeles webkamera, fejhallgató kimenet (S/PDIF is), mikrofon bemenet
- 6 cellás lítium akkumulátor (5600 mAh)
- Windows 7 Home Premium 64 bit
- 378×259×30 milliméteres méretek, 2,4 kg tömeg
- 3 év garancia (akció)

 

Értékelés:
Acer Aspire 5830TG- 2414G64MN
Előny: Nagy teljesítmény, diszkrét GPU, hosszú akkumulátor üzemidő
Hátrány: Zsúfolt kurzor blokk, fényes képernyőfelület
Teljesítmény: 4,5
Szolgáltatás: 4
Ár-érték: 4

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.