Hirdetés

Acer Ferrari 5000



|

A száguldó cirkusz betör a számítástechnikába is az Acer jóvoltából, de csak a pilóták tudják megfizetni.

Hirdetés

Acer Ferrari 5000
Tesztlaborunkban járt már Ferrari notebook és LCD tv-monitor is, idén azonban az Acer egy megújított Ferrari termékpalettával szeretne a szurkolók kedvében járni -– amennyiben persze meg tudják fizetni az igen borsos vételárat.

Az idei monacói versenyen bemutatott Acer Ferrari 1000, 4000 és 5000 noteszgépek nagy változáson mentek keresztül az elődhöz képest: mi a csúcsmodellt, a Ferrari 5000-et vettük alaposan szemügyre.

A régebbi Acer Ferrari gép feltűnő színe már a múlté, helyette a jóval diszkrétebb fekete dominál. A vörös szín már csupán nyomokban köszön vissza a szélén, illetve egy díszléc formájában a lecsukható karbonból készült fedélen. Igen, nem elírás, a tető valóban lakkozott szénszálból készült, ahogyan a Forma 1-es autók burkolata is. A gép egyéb részei szintén kiváló anyagminőségnek örvendenek, semmi sem recseg-ropog, a műanyagok puhák, gumiborítás hatását keltik. Az imént felsorolt anyagok egyetlen hátránya, hogy minden ujjlenyomat meglátszik rajtuk, ezért gyakori törölgetést igényelnek.

Acer Ferrari 5000
Acer Ferrari 5000

A remek külső mellett a laptop belseje is szót érdemel. A gépben –- a Ferrari és az AMD szponzori megállapodásának köszönhetően –- egy kétmagos AMD Turion X2 végzi a számításokat, tekintélyes, két gigabájt DDR-memória társaságában. Az adatokat 160 gigabájtos merevlemez tárolhatjuk, amely általános felhasználásra bőven elegendő. A megjelenítésről egy ATI Mobility X1600 gondoskodik 256 megabájt dedikált memóriával, tehát a rendszermemóriát érintetlenül hagyja –- bár a 2 gigabájtból bőven jutna erre a célra is, így azonban jóval gyorsabb a megjelenítés.

Acer Ferrari 5000
A notesz szélesvásznú, 15,4 hüvelykes kijelzője CrystalBrite technológiával készült, felbontása pedig 1680×1050, amelyet jó néhány nagyobb képátlójú asztali LCD monitor is megirigyelhet. Külső megjelenítő csatlakoztatására is van lehetőség analóg D-Sub és digitális HDMI-kimeneten keresztül –- ez utóbbin a hang- és képadatok egy kábelen továbbítódnak digitális formában. A kijelző felett kapott helyet az Acer Orbicam, amely egy 225 fokban elforgatható, 1,3 megapixel felbontásra képes webkamera –- a hozzá tartozó mikrofon pedig a kijelző alján helyezkedik el.

A jobb vétel érdekében szintén a fedélbe integrálták a Wi-Fi hálózati vezérlő beépített antennáját. Vezeték nélkül azonban nemcsak Wi-Fi-n, hanem a megszokott vezetékes –- hálózati és modem- -- csatolók mellett Bluetoothon és infravörös kapukon keresztül is csatlakozhatunk. A noteszgépet egy nagy kapacitású, 7800 milliamperórás Li-ion akkumulátor látja el energiával, de üzemideje nagyban függ a kijelző fényerejétől –- a legalacsonyabb fényerőn, kíméletes használattal 3-3,5 órás rendelkezésre állási időt érhetünk el. A gép mellé két extra jár: egy bluetoothos ferraris optikai egér, valamint egy szintén bluetoothos Skype-telefon.

Acer Ferrari 5000

Az Acer Ferrari 5000 tetszetős gép, amely kívül-belül csúcstechnikát vonultat fel, de sajnos mindennek ára van. Az igazat megvallva a 851 ezer forintos csillagászati vételár annak ellenére is irreális, hogy a Ferrari csúcsragadozója belopta magát a szívünkbe.

Adatok
  • AMD Turion X2 TL--60
  • ATI Mobility Radeon X1600 256 MB memóriával
  • 2 gigabájt DDR-rendszermemória
  • 120 gigabájtos merevlemez
  • 15,4 CrystalBrite WXGA-kijelő
  • Realtek HD Audio
  • HDMI-kimenet
  • Slot-in DVD író/újraíró
  • 5-in-1 kártyaolvasó
  • Bluetooth optikai egér
  • Bluetooth telefon
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.