Hirdetés

Még mindig AGP? Gigabyte Radeon HD 4650



|

Úgy tűnik, a tajvani gyártó még mindig nem írta le teljesen az AGP-s csatolófelületet. Nyolcszoros AGP-s kártya tűnt fel a Gigabyte kínálatában, ráadásul nem is öreg típus!

Hirdetés

Kisebb meglepetést okozott a Gigabyte, ugyanis a weboldalukon megtekinthető termékportfóliójukba bekerült egy eddig még nem látott nyolcszoros AGP-s grafikus kártya. Az újdonság GV-R465D2-1GI típusneve egyértelműen jelzi, hogy egy egészen modern vezérlővel állunk szemben, az egyedi nyomtatott áramkörön egy 55 nanométeres gyártástechnológiával gyártótt RV730-as grafikus mag kapott helyet. A hétköznapi nevén Radeon HD 4650-ként ismert gyorsító 320 darab stream processzort tartalmaz, támogatja a DirectX 10.1 és OpenGL API-kat, valamint hardveres támogatást nyújt a HD-minőségű videók lejátszáshoz.

 

gigabyte_agp_r4650.jpg
 

 


Az utóbbit ráadásul egy aranyozott HDMI csatolóval támogatta meg a gyártó, amely egészen példátlan egy AGP-s grafikus kártyán. A nagyfelbontású kijelzőket tehát probléma nélkül életre kelthetjük a kártya révén, az egyéb képernyőket pedig D-Sub és DVI kimenetekre köthetjük. Apró baki, hogy a termék oldalán a CrossFireX technológia támogatás is megjelent, ez viszont teljességgel lehetetlen a régi csatolófelület megléte miatt.


Az AGP-s Radeon HD 4650-re 1 gigabájtnyi GDDR2-es memóriát szereltek, melyek 128 bites adatbuszon keresztül kapcsolódnak a grafikus maghoz. A lapkák effektív órajele 800 megahertz, míg a GPU 600 megahertzen üzemel. A magra egy közepes méretű bordát terveztek, amit egy ránézésre csendes ventilátor hűt. Valójában lehet, hogy ismét csalódást kelt ezzel a hűtéssel a gyártó, az utóbbi hónapok alsó-kategóriás kártyáin ugyanis mind fix fordulatszámon pörögtek a légkavarók.


A GV-R465D2-1GI egyelőre csak "papíron" létezik, így megtippelni sem tudjuk, mikor és mely országokban kezdődhet le az AGP-s típus forgalmazása.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.