Hirdetés

Ajándék CD/DVD-író program a PC World mellé!



|

Októberi teljes verziónk segítségével egyszerűen elvégezhető minden, lemezekkel kapcsolatos művelet.

Hirdetés


Manapság szinte lehetetlen számítógépet DVD-író nélkül vásárolni, kár, hogy a Windows operációs rendszerek a mai napig csak alapszinten képesek kezelni ezeket az eszközöket. Ezért annak, aki mindenfajta médiát szeretne előállítani az írójával, be kell szereznie egy célalkalmazást. Ilyen e havi teljes verziónk is, a CopyToDVD 3, amely nevével ellentétben nemcsak DVD-t, hanem CD-t is kezel, és a másolás mellett sok egyéb funkcióval is bír.
A program sok apró alkalmazásból áll, amelyeket egy központi felület fog össze, de részei akár külön-külön, a Start menüből is elérhetők. Ez az összefoglaló felület a VSO Launcher névre hallgat, és hat kategóriában vannak elosztva benne a feladatok. Azt érdemes megjegyezni, hogy néhány feladat, mint például a Film és képek kategóriában található Fotó DVD készítés nem a csomag része, a fejlesztők weboldalára visz, ahol az adott feladatra alkalmas szoftverek között böngészhetünk.

 

 

copytodvd_1_web.png

 


Ismerkedjünk meg a program különböző részeivel, valamint azzal, hogy milyen feladatokat lehet elvégezni a segítségükkel. Az első az Adat pont, ahol értelemszerűen adatállományokat tartalmazó CD-ket és DVD-ket tudunk írni, illetve időzített biztonsági mentések beütemezésére nyílik lehetőségünk.

 

Adatmentés, akár időzítve is

 


Ennél egyszerűbb már nem is lehetne az adatlemezek készítése: a program teljes ablakát elfoglalja elkészítendő lemezünk kinézete, a bal oldali kisebb sávban a korong fastruktúrája, a jobb oldali nagyobb területen pedig az aktuálisan kiválasztott mappa tartalma látható. Ezek feltöltése pofonegyszerű: a Windows Intézőből kell áthúznunk az állományokat és a mappákat a CD/DVD megfelelő könyvtárába. Az ablakban folyamatosan láthatjuk lemezünk mappastruktúráját és a Projekt mérete csíkon a lemez telítettségét is. Alul kis nyilakkal lenyitható menüből választhatjuk ki, hogy melyik íróra szeretnénk írni (vagy esetleg ISO-képfájlba), mekkora sebességgel és milyen típusú korongot állítunk éppen össze.

 

 

copytodvd_2_web.png


 


A már említett Biztonsági másolat ütemező pontosan azt tudja, amire a neve alapján számítunk: megadhatjuk, hogy milyen sűrűn (adott napokon vagy bizonyos időközönként) szeretnénk biztonságba helyezni a kiválasztott mappák tartalmát. Amikor eljön a megadott idő, a program azonnal figyelmeztet minket, mi pedig egy kattintással elvégezhetjük az adatmentést. Igen egyszerű, de lényegesen megkönnyíti a rendszeres mentések korántsem izgalmas feladatát.

 

 

copytodvd_3_web.png

 

 

Mindenevő másoló

 


A Másolás pont alól a lemezmásoló (Media copier) alkalmazást indíthatjuk el, amely nem más, mint az önállóan Blindwrite néven ismert program. Ez többek között arról híres, hogy másolásvédett korongokról is tökéletes kópiát készíthet. Ez is ugyanolyan egyszerűen kezelhető, mint a csomag összes többi tagja. Háromféle lehetőség közül választhatunk: indíthatunk azonnali másolást, képállományt készíthetünk, illetve a korábban létrehozott ilyen állományok tartalmát tudjuk kiírni lemezre.

 

Egy kis multimédia

 


Az Audio pont alatt zenei korongokat állíthatunk elő. Ez pontosan úgy működik, mint az adatlemezek készítése, azzal a különbséggel, hogy értelemszerűen csak hangfájlokkal egészíthetjük ki összeállításunkat. Az alsó sorban ugyanazok a lehetőségeink vannak, mint az adatlemezeknél, kivéve, hogy ISO-képállományt (értelemszerűen) nem tudunk létrehozni, és persze csak CD-ket állíthatunk elő így, DVD-ket nem. A hozzáadott számok sorrendje egyébként a fel-le nyilakkal vagy az egér segítségével változtatható meg.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.