Hirdetés

Akkumulátor-töltési tippek utazáshoz



|

Utazni élvezet, de hogy zavartalanul töltődjünk, ahhoz eszközeinket is ajánlatos biztonságban és feltöltve tudnunk. Néhány tipp a feszültség(hiány) enyhítésére.

Hirdetés

Ha hosszabb repülőútra készül, és az utazás alatt használni szeretné noteszgépét, indulás előtt töltse fel teljesen a gép akkumulátorát. A laptopok azonban idővel lemerülnek, üzemidejüket notebook-akkumulátorral hosszabbíthatja meg, típustól függően 4-8 órával. Természetesen a noteszgép gyártójától vehetünk kiegészítő vagy tartalék akkumulátort, de ez esetenként aránytalanul drága is lehet. Ha több gyártótól használnánk noteszgépet, akkor egy univerzális adapter lehet a leginkább kifizetődő.

apcnotebookakku1.jpg

Több gyártó is kínál ilyet. Az APC Universal Notebook Battery 70 akkumulátora a laptop típusától és teljesítmény-beállításától függően további 7 óra működési időt biztosít. A laptop alá helyezhető, így a repülőgépen is használható. Ez a típus USB-port segítségével, 5 V-on keresztül biztosítja az áramellátást az USB-kimenetű mobil eszközökhöz is, ami lehetővé teszi, hogy további kütyüket, például egy Apple iPod és BlackBerry eszközt láthasson el árammal vagy tölthessen fel. Egy LCD-kijelzőt is tartalmaz, amely segítségével figyelemmel követheti a felhasználó az akkumulátor kapacitását.

 

lflnbmate-118.jpg
Szintén erre hivatott például az L-F-L.com terméke, a NBMATE-118 Universal Laptop Battery, mely nem LCD kijelzővel, hanem ledekkel tudatja állapotát.

 

 

 

 

 

 

apcmobilepowerpack1.jpg
Azoknak a felhasználóknak, akik hosszabb időre indulnak túrázni, és a pihenés utolsó napjaiban is szeretnék telefonukat, fényképezőgépüket töltött állapotban tudni, az APC a Mobile Power Pack megoldását ajánlja. A Mobile Power Pack (UPB 10-EC) számos hordozható eszközzel kompatibilis, és akár 55 órával hosszabb zenelejátszást biztosít az MP3 eszközöknek, például az Apple iPod(R) lejátszóknak, valamint 8-10 órával több e-mail használati és beszélgetési időt nyújt azoknak, akik „okostelefonokat" használnak. A Mobile Power Pack egyben tartalmazza az akkumulátor eszközt, a váltóáramú USB kimenetű töltőt és egy USB-Mini B áramkábelt.


kensingtonusbcharger_.jpg
Nagyon bosszantó, ha a noteszgép tápegysége ugyan venné a külhoni áramfeszültséget, de nincs a birtokunkban megfelelő átalakító. A problémára léteznek igen nehézkes megoldások is, de egyik legkönnyedebbet a Kensington USB Charger készletében találtuk meg. A praktikus, kicsi, de minden formátumra átvariálható készülék végződése USB töltőre is cserélhető, így nemcsak a noteszgép fali csatlakoztathatóságát oldja meg, hanem az MP3 lejátszó, Pocket PC és egyéb apróságok töltését is.

 

 

 

Hosszabb útra készül? Kettesben utazik párjával? A hosszú repülőutakat könnyebb eltölteni úgy, ha repülés közben megnéznek együtt egy filmet, például arról az országról, ahova éppen tartanak. Vigye magával az APC Universal Power Adapter töltőjét, amelyet a repülőgépeken és gépjárműveken elhelyezett, vagy bármilyen váltóáramú aljzaton keresztüli áramellátáshoz csatlakoztatva tudja használni. Sőt: az adapter a laptop mellett USB-porton és elosztókábelen keresztül egyidejűleg két másik eszközt is el tud látni árammal, például mobiltelefont, PDA-t vagy MP3-lejátszót. Így amíg kedvese filmet néz, ön meghallgathatja kedvenc zenei válogatását iPodján vagy MP3 lejátszóján. A termék feszültségválasztó kapcsolóval van ellátva.

 

apcuniversalpoweradapter1.jpg

 

 

kensingtonflyadapter.jpg
Hasonló funkciót lát el az igen „dizájnosra" és karcsúra sikeredett Kensington 70W Notebook DC Power Adapter. 70 Watt terhelésig használható repülőn (Empover csatlakozás), autóban vagy fali csatlakozóról. A csomagban a leggyakoribb csatlakozófejeket mellékelik, de ha laptopunkhoz nem illik egyik sem, akkor a hiányzó közdarabot ingyen postázza nekünk a gyártó.

 

 

 

Az érzékeny eszközök biztonságos tároláshoz használjon megfelelő notebook-táskát. A notebook táskákat elsősorban olyan üzletembereknek tervezték, akik gyakran és sokat utaznak, ezért ezek a megoldások biztonságos helyet adnak a kulcsfontosságú elektronikai eszközöknek, és lehetővé teszik azok rendszerezését és védelmét. A táskák külön rekeszeket biztosítanak a különböző eszközöknek, kábelrendező és -tároló tasakokat tartalmaznak, valamint bőséges belső és külső párnázással védik a készülékeket.

 

 

apccase.jpg

 

 

Összeállításunkhoz az APC-MGE azonos témájú anyaga adta a gazdag kiindulási alapot.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.