Hirdetés

Alacsonyabb feszültségű Intel CPU-k



|

Az Intel csökkenti Pentium 4-es processzorai magfeszültségét.

Hirdetés

Az Intel mai közleményében olvasható, hogy a cég bizonyos processzorai esetében az eddig általánosnak számító 1.525V feszültséget 1.475V-ra csökkenti. Indoklás hiányában a döntés szinte megmagyarázhatatlannak tűnik, lévén az Intel az elmúlt 3 évben folyamatosan emelte a termékei által igényelt feszültségét. A most érintett processzorok a P4 széria 2.0-tól 2.80GHz-ig terjedő része, valamint a Celeron széria egy része.

 

Minden processzor közös tulajdonsága a 0.13 mikronos gyártástechnológiával történő előállítás. Elképzelhető, hogy a döntés hátterében a hamarosan megjelenő P4 3.06GHz és az utána következő 3.20GHz áll, melyek az eddig megszokott 1.525V-ot igénylik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.