Hirdetés

Alakváltó robotbútorok készülnek Svájcban



|

A Roombot felhasználói beavatkozás nélkül képes felvenni a kívánt formát.

Hirdetés

Rohanó világunkban egyre kevésbé lepődünk meg a többféle szerepben tetszelgő eszközökön, hisz okostelefonjaink már szinte teljes értékű számító- és fényképezőgépként funkcionálnak. A Swiss Federal Institute of Technology (Svájci Szövetségi Technológiai Intézet) kutatói most épp azon mesterkednek, hogy ezen multifunkciós képességeket az otthonunkban található bútorok is megörököljék.

Hirdetés

A Roombot-ok kialakításukban leginkább két nagyra nőtt, lapjuknál összeragadt dobókockára emlékeztetnek. Az eszközök mindössze egy akkumulátor, három különálló mozgató-motor, valamint vezeték nélküli csatlakozók segítségével képesek (mindenféle külső beavatkozás nélkül) felvenni a felhasználó által meghatározott formát. A készítők szerint 10 modul - passzív alkatrészekkel kiegészülve - már elegendő ahhoz, hogy többféle bútort is létrehozzon. A robotok egyenlőre még csupán PC-n keresztül irányíthatók, ám a jövőbeni tervek között szerepel a felhasználók mozgását detektáló kamerák beépítése (így az asztal félremegy az útból, mielőtt a sötétben véletlenül belerúgnánk), valamint egy hangutasításokra reagáló kiegészítő érkezésére is számíthatunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.