Hirdetés

Albacomp gépek új Centrinókkal



|

Az Albacomp elkezdte az Intel Santa Rosa platformú notebookok árusítását.

Hirdetés

A cég várakozásai szerint az idei értékesítési tervben szereplő 12 000-14 000 db. noteszgépnek megközelítően 50%-a már az újfajta processzorokkal felvértezve talál gazdára, 2008-ban pedig – a korábbi modellek kifutása után – már minden gép Santa Rosa platformon készül. Az új típusú processzorokért a vevőknek nem kell többet fizetni az elődökhöz képest, így az új készülékek vásárlói ugyanazért az árért magasabb minőséghez és több szolgáltatáshoz jutnak.


Az Albacomp elsőként a Black Fable típusú, felső kategóriás noteszgépeibe építette be az új processzorokat, e készülékekhez 242 000 Ft-os áron juthatnak hozzá az újdonságokat kedvelő vásárlók. A cég ezt követően folyamatosan a többi modelljeivel is átáll az új platformra, az év végére pedig befejezi a korábbi típussal szerelt gépek gyártását.


A Santa Rosa platform

Az Intel 2007. május 10-én jelentette be a Santa Rosa platformot, a Centrino negyedik generációját, amelynek a Centrino Duo változata az egyéni felhasználókat, a Centrino Pro pedig az üzleti felhasználókat célozza meg.


A Santa Rosa egyik legjobban érzékelhető újdonsága a rendszer betöltési idejét meggyorsító Turbo Memory, amely révén a gyakran használt állományok már nem a merevlemezről, hanem a gyorsabb flash modulból töltődnek be, 20 százalékkal gyorsítva a rendszer felállását.


A processzor legújabb generációjában is megmaradt a hagyományos 3 komponens, a processzor, a lapkészlet és a vezeték nélküli hálózati vezérlő. Az új típusok 800 MHz-es rendszerbusszal üzemelnek, az előző generáció 667 MHz-es rendszerbuszához képest. A gyártástechnológia továbbra is 65 nanométeres.


A másik újdonság a Crestline nevű lapkészlet (Intel Mobile 965 Express chipset), amely fejlettebb energiagazdálkodással működik elődjeihez képest. A grafikus motor a GMA X3100-as chipnek köszönhetően lényegesen gyorsabb lett, és a vezeték nélküli kapcsolatban is komoly előrelépés történt. Az új 4965-ös modul már nem csak a régi (802.11a/b/g) szabványokat támogatja, hanem kompatibilis a legújabb 802.11n szabvánnyal is. Az új modul 2,4 és 5 GHz-es sávon működik, adatátviteli sebessége elérheti a 300 Mbps-t.


*


Bár az új processzorok még csak most jelentek meg, már jól körvonalazódik a jövő is. Az Intel tervei szerint jövőre mutatja be a Centrino ötödik generációját, a Montevina platformot, amely már 45 nanométeres gyártástechnológiával, 1066 MHz-es órajellel és tovább fejlesztett grafikus motorral készül.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.