Hirdetés

Albatron videokártyák PCI csatolóval



|

Az ősréginek számító PCI sínbe illeszkednek a gyártó új belépőszintű vezérlői.

Hirdetés

Az aktuális grafikus kártya piacon ugyan a PCI Express már a második szabványnál tart, még mindig van olyan gyártó, aki a korábban használatos csatolófelületekre fejleszt. Azonban most nem a több adatátviteli fokozatot is megélt AGP került előtérbe, hanem még korábbra nyúlt vissza az Albatron. Legújabb GeForce kártyáinak kommunikációs felületének ugyanis a PCI-t választotta, mely kétségkívül még manapság igen elterjedtnek nevezhető, sebességben viszont már régóta nem képes kiszolgálni az egyre erősödő grafikus vezérlőket.

 

 

albatron_pci_cards.jpg

 

Épp ezért a gyártó elsősorban nem is 3D-s felhasználásra ajánlja új termékeit, hanem leginkább a több monitoros felhasználást, és ezáltal az irodai és multimédiás alkalmazások kényelmesebb használatát helyezi előtérbe. Akár több kártya is használható egymás mellett, a lehetséges monitorkimenetek számát leginkább az alaplapi PCI foglalatok száma fogja behatárolni.

 

 

albatron_pci_displays.png

 

A három újdonság mindegyike a kissé megkopott GeForce 8 szériára építkezik, azon belül is a legalsó szegmensre. A legolcsóbb modell a GeForce 8400 GS grafikus magra épül, míg a másik kettő a csöppnyit izmosabb 8500 GT és 8600 GT párost használja. Ez utóbbi kettőre gyors GDDR3-as memóriák kerültek, illetve a DVI csatoló mellett akár HDMI-s összeköttetés is létrehozható. A várható 3D-s teljesítményről egyelőre nem tudunk nyilatkozni, mindössze a gyártó által közzétett táblázatból informálódhatunk.

 

 

albatron_pci_test.png

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.