Hirdetés

Állítólag: hamarosan itt a vezetéknélküli töltés



|

Az Intel vezetéknélküli töltő megoldása a pletykák szerint 2013-ra megérkezik az ultrabookokba és az okostelefonok ba.

Hirdetés

Habár évek óta jelen van a technológia, a vezetéknélküli töltés ezidáig valahogy mégsem tudott elterjedni. Ez nagyrészt annak köszönhető, hogy a jelenlegi vezetéknélküli töltő megoldások egyáltalán nem tudtak valós előnyt felmutatni a vezetékes verzióval szemben. A szóbeszédek szerint az Intel ezen változtatni kíván, mivel a következő évben megpróbálja a sajt fejlesztésű WREL (Wireless Resonant Energy Link) technológiáját beépíti az okostelefonokba és az ultrabookokba.

A Digitimes forrása szerint a WREL technológiával elátott Intel alapú okostelefonok és az ultrabook szabvány készülékei valamikor 2013 második felében érkeznek. Ugyanez a forrás azonban arról nem értesült, hogy a Haswell (az Ivy Bridge utódja) megkapná a technológiát. Véleményük szerint a vezetéknélküli töltést valószínűleg még nem adoptálják teljesen.

 

 

A költségek, az erőforrások, a kábelek sokaságának kezelése, a konnektor keresés az átlag felhasználó számára rémálom lehet, pláne ha egy kávézóban kell feltölteni az okostelefonját. Ezen a legtöbb vezetéknélküli töltő megoldás sem segítene, hiszen külön töltőpadot kellene magukkal cipelni a munkába vagy az iskolába siető, kevés idővel rendelkező humanoid egyedeknek. A WREL-nél ezzel szemben nincs ilyenre szükség, ráadásul a töltés hatásfoka szinte független a készülékek (ultrabook és okostelefon) távolságától (egyelőre ez az állítás maximum 20 milliméteren belül érvényes) és elhelyezkedésüktől. A töltés ezen felül számtalan élethelyzetben megvalósulhat. Amennyiben az Intel által a szánkba adott szavak nem lennének elég meggyőzőek, az alábbi videón adalékanyagként megtekinthetjük hogyan is működik a WREL a gyakorlatban.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.