Hirdetés

Alulmúlják magukat az AMD APU-k



|

A Trinity APU-k túl nagy terhelés esetén az alap órajel alá váltanak.

Hirdetés

Az Intel és az AMD mai processzorai már úgy működnek, hogy szükség esetén dinamikusan képesek megnövelni az órajeleiket. Ez megszokott, az viszont kevésbé, hogy egy ilyen lapka lefelé módosítsa az órajelét. Bármilyen furcsa is, az AMD Trinity APU-ival ez a különös hiba történik meg egyre gyakrabban.

Az AMD apró, ritka kellemetlenségnek nevezi a jelenséget, és igyekszik hallgatni róla, azonban a tesztek során fölöttébb kellemetlen hibára derült fény. Amikor a CPU nagyon nagy terhelést kap, a lapka fogyasztása a megengedett szint fölé ugrik, a magok órajele pedig az alapérték alá esik vissza. Ez természetesen nem teszi jót a teljesítmény kérdésének.

Az X-bit Labs tesztjeiben egy AMD A10-5800K APU esetében volt megfigyelhető a lefelé váltás. Az alapértelmezésben 3,8 GHz-es órajelen működő processzor Turbo Core-ral 4,2 GHz-re ugrik, azonban nagy terheléskor ehelyett 3,4 GHz-re csökkent vissza. A többi APU hasonlóan reagált a Linpack benchmarkra és a videokódolásokra, 3D-s renderelésekre. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.