Hirdetés

Amazon Kindle a kínai bazárokban és online



|

Az Amazontól veszik és lokalizálják az e-book olvasókat.

Hirdetés

Most már az Amazon is büszkén sorolhatja a kínai piacon szürkén értékesített termékek közé e-book olvasóját. Ahogy az iPhone, úgy most a Kindle is túllép a hivatalos csatornákon és elérhető a nyüzsgő kínai bazárokban, növelve az e-book olvasók népszerűségét.

 

Az Amazon weblapján található információk szerint a cég pillanatnyilag nem szállíthat Kindle olvasó eszközöket vagy a hozzá való tartalmakat Kínába. Mégis kaphatók az eszközök a kínai weboldalakon és legalább egy elektronikai bazárban, Pekingben. 2600 jüanért (mintegy 380 dollár) vesztegetik a Kindle 2-t, a Kindle DX-ért már 4300 jüant, azaz 630 dollárt kérnek. Mindkét eszközre feltöltöttek „forgalmazói"egy olyan módosítást, miáltal alkalmassá váltak a kínai írásjelek megjelenítésére és kínai nyelvű tartalmak áttöltésére.

 


kína_kindle

 

Nem mellékes, hogy a bazár elkéri a kütyü árát, jelentős többletet kell fizetnie a vásárlónak az Amazon 489 dolláros árához képest, a Kindle DX hivatalosan csak 489 dollárba kerül. Az üzlet elárusítója egyszerűen csak megrendelte az eszközöket az USÁ-ból, postai kézbesítéssel. Néhány lépéssel odább más bazárok is árultak szürke csatornán érkezett termékeket, nem ritka alternatív úton behozott portékák az iPhone, a BlackBerry és a HTC okostelefonjai.

 

A Kínában az eBay-nek megfelelő Taobao.com oldalain a „Kindle" keresőszóra több száz találatot kapunk. Lehet, hogy ebben annak is szerepe van, hogy az Amazon weboldalának 3G lefedettségi térképén néhány kínai nagyváros is jelölve van, ami azt sugallja, hogy a Kindle 3G link a kínai mobil szolgáltatókkal is működik.

 

Mindazonáltal még mindig ritkák a Kindle olvasók Kínában, a bazár árus elmondása szerint hetente csak pár darab kel el. Ugyanakkor több kínai cég, például a Hanvon Technology és a Datang Telecom szintén gyárt e-book olvasókat, ezeknek az eszközöknek a piaca igen jelentős lesz, az országosan eladott darabszám idén elérheti a 3,5 milliót is (tavaly 400 000 körül volt ugyanez az érték).

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.