Hirdetés

AMD 4x4



|

Kétprocesszoros rendszereket kíván palettájának tetejére helyezni az AMD.

Hirdetés

Az Intel Core termékcsalád megjelenésével az eddig szinte megingathatatlan vezető pozíciójú Athlon 64 X2 központi egységek komoly konkurenciát kaptak. A válasz nem sokat váratott magára: a cég a négykerékmeghajtású terepjáróktól átvett 4x4 elnevezésű szabvánnyal kívánja megvédeni a leggyorsabb asztali rendszernek járó címet. A 4x4 tervezet lényege az, hogy az alaplapgyártók komolyabb pluszköltségek nélkül tudjanak olyan kétfoglalatos áramköröket készíteni, amelyek duálmagos központi egységeket is támogatnak. Ezzel a lehetőséggel élve a felhasználó akár négy processzormagot is elhelyezhet számítógépében, jelentősen megnövelve a számítási teljesítményt.

A 4x4 feltehetőleg az Intel közeljövőben megjelenő Kentsfield kódnevű processzorának szánt vetélytárs, utóbbi ugyanis szintén négy magot, valamint 8 megabájt másodszintű gyorsítótárat tartalmaz majd. A Kentsfield 65 nanométeres gyártástechnológiával készül majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.