Hirdetés

AMD: 500 millió x86-os processzor



|

Kevesebb mint két hónappal alapításának 40. évfordulója után az Advanced Micro Devices leszállította ötszázmilliomodik x86-os processzorát.

Hirdetés

 

amd_cpu.jpg
Május 1-én ünnepelte az Advanced Micro Devices az 1969-es alapításának negyvenedik évfordulóját, és most újabb mérföldkőhöz érkezett a gyártó. Eladták az ötszázmilliomodik x86-os processzorukat. Ez mindenképp örömre adhat okot a kaliforniai, Sunnyvale-központú vállalat számára.

 

Ma az AMD még mindig a második legnagyobb processzorgyártónak számít, elemzők szerint azonban a vállalat piaci helyzete erősödhet. Ez többek között a betartott megjelenési időknek is köszönhető.

 

A gyártó időben szállította a hatmagos Opteron szerverekbe való CPU-ját, az Istanbult - már június elején eljutott az OEM-partnerekhez. A Neo platform és az Athlon II processzorok fejlődése további indokot ad az AMD számára arra, hogy elhigyje, egyszer akár fordulhat is a kocka az Intellel vívott harcban.

 

Évekkel ezelőtt az AMD egyébként már-már bevett szokássá alakította, hogy termékeinek megjelenését mindig elcsúsztatta. Mára ez olyannyira megváltozott, hogy a legtöbb esetben akár az eredeti időpont előtt fél évvel is piacra dobják processzoraikat, ez pedig CPU-időben mérve sok idő. 

 

amdquadcoreopteron-lg.jpg

 

Azt, hogy az Intel hol tart az eladásokban, nem tudni; csupán annyit, hogy ők már túl vannak az ötszázmillión. Az AMD mindenesetre twitteres nyereményjátékot indított négy HP Pavilion dv2z notebookért az amerikai és kanadai felhasználói számára a 40. születésnap és immár az új rekord örömére.

 

Az AMD listába gyűjtötte a vállalattal történt fontos eseményeket és mérföldköveket - ez a hivatalos weboldalukon tekinthető meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.