Hirdetés

AMD 890FX alaplap az MSI tálalásában



|

Körülbelül két hónappal a hivatalos bejelentés előtt rántotta le a leplet új csúcskategóriás AMD-s alaplapjáról az MSI.

Hirdetés

Az idei hannoveri kiállítás több dolog miatt is az AMD-ről fog szólni. Az egyre bővülő Radeon HD 5000-es kínálatot a partnergyártók előszeretettel mutogatják majd a standjaikon, továbbá az új, fokozatosan érkező alaplapi lapkakészletekre épülő termékekkel is többen előhozakodnak majd. A kiállítás "sztárja" az AMD 890GX lapkakészlet lesz, ám az MSI - és vélhetően más nagyobb gyártók is - a közel két hónap múlva bemutatkozó 890FX készletre épített alaplapjával sem marad adós.


A 890FXA-GD70 néven érkező újdonság tulajdonképpen ott folytatja, ahol az elődmodell abbahagyta. A 790FX-GD70-et mi magunk is teszteltük, és meglehetősen jó benyomásokat szereztünk a tesztidőszak során, így nem aggódunk amiatt, hogy az utód bármiben is kevesebbet nyújtana. Láthatóan a gyártó nem is szeretné, ha a felhasználók ezt éreznék, ezért alaposan felszerelte az újoncot. A legszembetűnőbb változást a tizenhatszoros PCIe-foglalatok számának növekedése jelenti, egészen pontosan 5 darab sínbe helyezhetünk grafikus kártyákat, igaz, a CrossFireX technológia legfeljebb csak 4 vezérlő összeköttetését tudja elvégezni. Egyéb bővítőkártyák számára csupán egy egyszeres PCIe és egy normál PCI foglalat jutott, de a lap alapfelszereltsége feledteti a bővítési lehetőségek csorbulását.

 

msi_890fx-gd70.jpg

A hatmagos Thuban processzorral is elboldogul majd a 890FXA-GD70
 

 


Csakúgy, mint a 890GX esetében, a déli híd a legújabb fejlesztésű SB850-es lapka, amely natív támogatás nyújt a harmadik generációs SATA-szabványhoz. A 6 Gbps-os adatátvitel kihasználása 6 porton keresztül történhet, a hetedik aljzat vélhetőleg egy JMicron-vezérlőhöz köthető, melynek másik portja a hátlapon, eSATA kivezetés formájában található meg. Mivel egy csúcsalaplapról van szó, ezért tuningfunkciók garmadáját használhatják ki a leendő felhasználók, de a 890FXA-GD70 akkor sem vall szégyent, ha az energiatakarékosság kerül előtérbe.


A 890FXA-GD70 hivatalos bejelentése április 26-ára tehető, az AMD ugyanis ekkor mutatja be magát a lapkakészletet is, illetve a hatmagos Thuban processzorról is ekkor hull le a lepel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.