Hirdetés

AMD: a Bulldozer késése stratégiai döntés



|

Az AMD a kényszerű halasztásról úgy nyilatkozott, valójában stratégiai döntés volt az új processzorok csúszása.

Hirdetés

Az idei Computex-en már hivatalosan is beigazolódtak azok a hírek, melyek szerint az első Bulldozer-alapú AMD processzorok, a Zambezi FX CPU-k június eleje helyett csak valamikor nyár végén, augusztusban vagy szeptemberben kerülhetnek a piacra. A kiszivárgott információk szerint a késés oka, hogy az új lapkák teljesítménye nem megfelelő. Az AMD mással indokolta a döntést.

 

Guido Lohmann, az AMD észak-európai PR-managere azt mondta, hogy a sorrend, ami szerint termékeiket a piacra dobják, pusztán stratégiai jellegű. Hozzátette, hogy a gyártó, látva a C- és E-szériás APU-k kiemelkedő sikerét, úgy döntött, szabad utat és teljes figyelmet ad az APU-knak, ezért csak később dobják piacra az első Zambezi FX processzorokat.

 

 

 

 

A korábbi hírek arról szóltak, hogy az első lapkákkal, amelyek az új Bulldozer architektúrára épülnek, teljesítménybeli problémák adódtak, ezért az AMD-nek javítani kell a processzorok sebességén, hogy azok kellőképpen teljesítsenek a riválisokkal szemben. Eközben a legtöbb gyártó már piacra dobta a 9-es szériás alaplapjait, így a Bulldozer-alapú CPU-k megjelenésekor lesz miből válogatni a boltokban.

 

A Bulldozer az AMD következőgenerációs, nagyteljesítményű architektúrájának a neve, amely a moduláris kialakításon alapszik, és kiküszöböli a többmagos architektúrákban talált redundanciákat. Az AMD elsőnek megjelenő ilyen processzorai, szám szerint négy, az asztali változatú Zambezi magra építenek. Ezek négy-, hat-, illetve nyolcmagos kiadásban lesznek majd elérhetőek. A leggyorsabb a nyolcmagos FX-8130P lesz, amelynek az alap órajele 3,8 GHz, az érték Turbo módba kapcsolva azonban már 4,2 GHz-re módosul.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.