Hirdetés

AMD ATI FirePro V9800 - a professzionális grafikus kártya



|

Professzionális célokra termett az AMD frissen bemutatkozott, 4 GB GDDR5-ös memóriával felvértezett FirePro V9800-as kártyája.

Hirdetés

Az AMD bemutatta legújabb, professzionális célokra kifejlesztett grafikus vezérlőjét, az ATI FirePro V9800-at. A kártya 1600 stream processzorral dolgozik, és 4 gigabájt GDDR5-ös memóriával rendelkezik. Hat darab Mini DisplayPort csatlakozójának hála fél tucat monitorral is boldogul, természetesen ATI EyeFinity játékmódban is.

 

Noha a V9800 ugyanarra a Cyprus GPU-ra épül, amelyet az AMD a V8800 esetében használt, az előd 2,64 teraflopjával szemben ez már 2,72 teraflopos teljesítményre képes. A teljesítménynövekedés, a megduplázott memória és a több port ellenére kevesebbet fogyaszt az elődjénél: a V9800 beéri 199 wattal.

 

Az első független tesztekre még várni kell, az AMD saját mérései szerint azonban a FirePro V9800 túlszárnyalja a V8800-at a Viewperf 10 adatai alapján. Állításuk szerint több, mint kétszer olyan jó eredményt ért el a kártya, mint az NVIDIA Quadro 5000. A két slotot foglaló V9800 ajánlott végfelhasználói ára 3500 dollár.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.