Hirdetés

AMD: Atom vagy nem Atom?



|

Az AMD a CES-en mutatta be az Athlon Neot, amit nem az Atom ellenfelének szán.

Hirdetés

 

Az AMD mobildivíziójának igazgatója, Bahr Mahony a 2009-es CES-en elárulta, hogy a gyártó netbookokba és ultrahordozható gépekbe szánt processzorára egészen 2009 második feléig kell várni. Helyette most itt az Athlon Neo, amely hivatalosan nem akar versenybe szállni az Intel Atomjával.

 

Az Amerikában márciusban piacra kerülő CPU-t az átlagos netbookok és a méregdrága ultrahordozható szubnoteszek közé szánja az AMD.

 

A már meglévő, 65 nm-es gyártástechnológiára épülő Neo teljesítményben túlszárnyalja az Atomot, noha ennek ára főként az akkumulátoron látszik meg.

 

amd-neo-vs-atom.jpg

Az AMD teszteredményei 

 

Annak hála, hogy a processzort az ATI Mobility Radeon HD 3410-es grafikus lapkészletével kombinálták, Az Athlon Neo az AMD szerint kiegyensúlyozott teljesítményt ígér, amely akár 1080p-s HD-tartalmak zökkenőmentes lejátszására is igaz - az Intel Atom az integrált gragikus készlet miatt itt mindenképpen a vesztes oldalon áll.

 

Az AMD összehasonlító teszteredményei a fenti képen láthatóak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.