Hirdetés

AMD Bulldozer: 4,1 GHz, Turbo Core-ral



|

A legújabb dokumentumok már a Bulldozer architektúrára épülő processzorok órajelét is tudni vélik.

Hirdetés

Az AMD Bulldozer architektúrájáról már hónapok óta lehet olvasni, az információk gyakorlatilag folyamatosan kerülnek a felszínre. Ezúttal a közelgő Zambezi processzorok órajelei derültek ki, ugyanis az AMD által tesztelésre küldött Bulldozer mintalapkákkal kapcsolatos információk a kínai tesztpartnereken és fórumokon keresztül láttak napvilágot.

 

A kikerült dokumentumokban a mintaCPU-k OPN-jét (Ordering Part Number), tehát egyedi azonosítóját is elemezték. Az információk szerint a Bulldozer architektúrára épülő Zambezi processzorok órajele 2,6 és 3,2 GHz között mozog majd, azonban a Turbo Core módot engedélyezve a frekvencia elérheti a 4,1 GHz-es értéket is.

 

Az OPN-ből az is kiderült, hogy az AMD egy széria olyan Bulldozer processzort is készített, amely nélkülöz bármilyen L3 cache memóriát. Egyelőre nem tudni, hogy ez az Athlon II-es szériánál bevett szokás folytatása lehet, vagy csupán a mintapéldányok hiányossága. 

 

 

Kapcsolódó fórumtémák:

Processzor- és memóriatuningolás

AMD processzorok

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.