Hirdetés

AMD és NVIDIA GPU-t akar a Samsung



|

GPU-technológiát licencelne a Samsung az AMD-től és az NVIDIA-tól, folynak a tárgyalások.

Hirdetés

A hírek szerint a Samsung már tárgyal az AMD-vel és az NVIDIA-val arról, hogy azok GPU-technológiáit licenceli a lapkáihoz. 

Hirdetés

A Samsung a jelenlegi Exynos SoC-kben az ARM Mali termékcsaládját használja, azonban minden arra utal, hogy házon belüli megoldást szeretnének építeni. Erről már nagyjából két éve is volt pletyka. 

Logikus, hogy a Samsung nagyobb kontrollt szeretne az eszközeiben alkalmazott alkatrészek fölött. Állítólag CDMA-támogatáson is dolgoznak a Galaxy S9-hez, amelynél így már nem lenne szükség beágyazott modemre és Snapdragon lapkakészletekre például az amerikai Verizon és Sprint szolgáltatókhoz. 

A Samsung a saját GPU tervezését azzal gyorsítaná fel, hogy a technológia egy részét licencelné. 

Az NVIDIA Pascal chipjeit a TSMC gyártja, 16 nm-es FinFET eljárással - az AMD Polaris architektúrája 14 nm-es FinFET technológiával készül. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.