Hirdetés

AMD Eyefinity: 5 monitor 1 videokártyával



|

Az AMD legújabb konfigurációja egyetlen grafikus vezérlővel is képes öt kijelzőre osztani a képet.

Hirdetés

Az AMD legújabb Eyefinity konfigurációja a Fusion Zone-on, a 2011-es Intel Developer Forumon volt látható. A titokzatos újítást egyelőre csak úgy nevezik, hogy tájkép mód: ennek az oka, hogy az Eyefinty egyetlen videokártyával mostantól a megszokottnál több monitorra tudja majd szétosztani a képet.

 

A videokártyák piacán a kaliforniai cég sok fejtörést okoz a rivális NVIDIA-nak, és nem csak a Fusion miatt. Amíg az integrált grafikus vezérlővel ellátott APU-k kiváltottak sok belépőkategóriás és alsó-közepes vezérlőt a piacon, addig az AMD a felsőkategóriában is igen aktívnak és versenyképesnek bizonyult.

 

 

Az egyik olyan technológia, amivel az NVIDIA nem rendelkezik, az AMD Eyefinity-hez hasonló. Bár két GeForce SLI-ben tud többmonitoros konfigurációkat kezelni, még 3D-ben is, az AMD már jóval korábban elérte, hogy egyetlen kártyával működtessen több monitort.

 

Az AMD most tovább finomított a technológián, amelyet egyelőre kizárólag egyszer engedtek videóra venni működés közben - a szerencsés megörökítők csapata az Engadget volt. Míg a jelenlegi Eyefinity három kijelzőt kezel, az Eyefinity 6 pedig hatot, addig a tájkép módban működő új megoldás ötöt is képes, egyetlen videokártyával.

 

A videóban látható 5 x 1-es beállítást egy Radeon HD 6990-es vezérlővel érték el, amit egy nyolcmagos AMD FX processzor támogatott. A demóban a Dirt 3 nevű autós játék segédkezett, amelyen valóban meggyőző élményt mutatott az új Eyefinity. Videó:

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.