Hirdetés

AMD GPU-k a következő 3 évben



|

Kiderült, hogy 2016-tól 2018-ig milyen új GPU-kat tervez az AMD.

Hirdetés

Az AMD véglegesítette a GPU-kkal kapcsolatos terveit a 2016-os, a 2017-es és a 2018-as évekre. 

Hirdetés

A közelgő Polaris architektúra nagy ugrást jelent majd a jelenlegi generációhoz mérten, elvégre a wattonkénti teljesítmény arányát 2,5-szörös szorzóval sikerül emelni, továbbá ennek hála érkeznek az első 14 nm-es AMD GPU-k. 

A Polarisra építő GPU-k első körben a Sony 4K-s PlayStation konzoljában kapnak helyet, továbbá két lapka formájában kerülnek a piacra: a Polaris 10 Ellesmere, a Polaris 11 Baffin néven lesz ismert. 

A Polaris újdonságai közé tartozik többek között a HVEC kódolás és dekódolás, a DisplayPort 1.3 és a HDMI 2.0 támogatása. A memóriát tekintve vélhetően GDDR5-tel vagy GDDR5X szabvánnyal lesz dolgunk. 

A HBM2-es memóriákra mindenesetre egészen 2017-ig kell majd várni, amíg befut a Vega architektúra. 2018-ban aztán ismét új szintre emelik a teljesítményt, amiben a Navi architektúra segít majd. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.