Hirdetés

AMD: mi az a CIT?



|

Más stratégiákkal a biztosabb eredményekért - vallja az AMD.

Hirdetés

Az AMD mérnökei ugyanis a teljesen új technológiák kutatása mellett egy olyan eljárást használnak, ami segíti őket a már meglévő processzormagok és azok tranzisztorainak fejlesztését, javítását. A hangzatos Continous Transistor Improvement nevet viselő eljárás lényegében azt jelenti, hogy míg átlagosan hat hónapnál is több idő kell a magokat és tranzisztorokat is érintő változások véghezviteléhez, az AMD ennél jóval rövidebb idő alatt is hathatós változtatásokra képes e téren.

 

amd-opteron.jpg

 

 

A két nagy versenytárs eltérő stratégiákkal dolgozik a fejlesztések során. Az Intel fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy kétévente teljesen új felépítésű chipeket dobjon piacra, nem úgy, mint az AMD ahol inkább a már meglévő konstrukciók folyamatos javítása és fejlesztése van előtérben. Ez a fajta fejlesztés ugyan nem hoz olyan radikális változtatásokat, mint a nagy ellenfél módszere, ám az AMD szerint kevésbé kockázatos és jóval kiszámíthatóbb is.

Az eljárás nem új keletű, hiszen a Barcelona útjára indítása óta használják, és a rövidített fejlesztési időnek köszönhetően valószínűleg őszre megérkezik a Barcelona legújabb, és vélhetően legutolsó verziója. Az utolsó K10 65nm-es processzor addig lesz a piacon, míg szép lassan le nem váltja az újonnan érkező K10.5 45nm-es új család.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.