Hirdetés

AMD: novemberben jön az Atom-rivális



|

Az amerikai gyártó frissen kinevezett szóvivője elmondta: hamarosan érkezik az Intel Atom processzorának az ellenfele.

Hirdetés

 

 

amd_vs_intel_2_k.jpg

Az AMD lépni szeretne az Intel Atom processzora ellen, és egy saját riválist a piacra dobni. Erről most hivatalos információt is kiadott a vállalat új szóvivője, Dirk Meyer. Előbb azonban ejtsünk szót az előzményekről. 

 

A gyártó idei második negyedéve közel sem sikerült jól, mondhatni kifejezetten veszteségesen zárták azt: 1,2 milliárd dolláros deficittel, és mellé kiléptek a kézigépek piacáról, valamint a digitális televíziózásból is.

 

A 269 millió dolláros működési veszteség mellé a cégnek egy 876 millió dolláros költsége is felmerült az ATI felvásárlásával kapcsolatban - így a gyártónak nem kell a kézigépek grafikus-piacával és a digitális televíziózással foglalkoznia. Sokak szerint azonban az ATI nem is szőtt komoly terveket az előbbi két piaccal kapcsolatban.

 

intel_atom_cpu.jpg
 

Az ellenfél már sikeres (Intel Atom) 

 

A katasztrofális üzleti negyedév után némi jó hírrel is szolgált a felhasználóknak az AMD. Dirk Meyer, a vállalat frissen kinevezett szóvivője elmondta, hogy hamarosan lépnek az Intel sikeres processzora, az Atom ellen.

 

A vállalat a riválist idén novemberben mutatja be a nagyközönség számára, ez az egy biztos. Meg nem erősített információk szerint egyébként az Atom ellenfele a Bobcat néven emlegetett CPU lesz, amelyről lassan egy éve lehet hallani.

 

Az AMD a részletek mellett egyelőre arról sem ejtett szót, hogy az új processzorának árát tekintve hogy kíván az Intellel versenyezni - legkésőbb novemberben kiderül. 

 

intel-atom.jpg
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.