Hirdetés

AMD Quad FX



|

Az AMD 4x4 a leggyorsabb asztali processzornak járó címet pályázza meg; nem csak teszteltük, de "be is kameráztuk"!

Hirdetés

Számtalanszor emlegettük már az AMD új platformját internetes weboldalunkon és az újság „Friss” rovatában is, mostanra viszont – Magyarországon először – kézzelfogható eredményekkel is tudunk szolgálni. November harmincadikán jelentették be hivatalosan a Quad FX-et, amely mint az előzetes hírekből már kiderült, 2 darab duplamagos Athlon 64 X2 központi egységgel száll harcba.


Kezdettől fogva kétkedve gondoltunk a megoldásra, ugyanis azon kívül, hogy két darab processzort legyártani jóval nagyobb költséggel jár, sőt, sok más eszköz esetében is árnövekedéssel kell számolnunk a redundancia miatt. Nagyobb tápegység, drágább alaplap; dupla foglalat, lapkakészlet, tápellátás, és a gép belsejéből is duplaannyi hőt kell elvezetni. Ezek sajnos nem csak a nagyobb gyártási költségen és végfelhasználói áron jelentkeznek, hanem a magasabb áramfogyasztáson is, és akkor a zajterhelésről még nem is beszéltünk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.