Hirdetés

AMD Radeon HD 7000: felturbózott Cayman GPU-kkal



|

A várhatóan júniusban bemutatkozó Southern Islands magok a Cayman GPU-k felextrázott változatai lesznek.

Hirdetés

Az AMD Radeon HD 6000-es szériája 2010. utolsó negyedévében került a piacra. A sorozatból a Barts és a Cayman magok a jól ismertek a felhasználók számára. A kettő közül a Cayman jóval fejlettebb típus, architektúrája modernebb; a másfajta megközelítés miatt az AMD több stream processzorral tudja ellátni az ilyen magokat.

 

A legújabb hírek szerint a Cayman GPU-ban található újdonságok egy az egyben öröklődnek, ami a Southern Islands magokat illeti. A jelenlegi információk szerint a GPU architektúráját tekintve nem várható különösebb változás, a Radeon HD 7000-es széria felextrázott Cayman magokra épül majd.

 

 

 

 

A 28 nm-es gyártástechnológiának hála azonban alacsonyabb fogyasztás és több hely várható, ami lehetővé teszi az AMD számára, hogy több shader egységgel szerelje fel a HD 7000-es kártyákat. Ez akár igen komoly teljesítménynövekedéssel is járhat, például egyetlen HD 7900-as GPU hozhatja a jelenlegi csúcsragadozó HD 6990 teljesítményét.

 

Az AMD várhatóan júniusban ad ki új információkat a Southern Islands architektúrájáról, az első Radeon HD 7000-es videokártyák pedig valamikor idén ősszel kerülhetnek a piacra. A teljesen új grafikus architektúrára egyelőre várni kell, amíg a 28 nm-es eljárás "felnőttkorba" lép - a Southern Islands-et követő megoldással az AMD csak 2012. második felében jelentkezhet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.