Hirdetés

AMD-s Inspironnal újított a Dell



|

Elsőként az Egyesült Királyságban vált elérhetővé az apró noteszgép.

Hirdetés

Az amerikai gyártó újabb sub-notebookkal bővítette kínálatát, elsőként az Egyesült Királyságban: az Inspiron M101z konfigurációtól függően 379-500 fontba kerül, amely átszámítva nagyjából 129-170 ezer forintot jelent.

 

 


Elsőre kissé borsosnak tűnik az árazás egy 11,6 colos noteszgéphez képest, azonban jár mellé egy 64 bites Windows 7 Home Premium operációs rendszer is, amely nyilván meglátszik az árcédulán is. A már említett, LED-es háttérvilágítású kijelző 1366×768 pixel felbontású, a grafikus kimenetet pedig egy Mobility Radeon HD 4200-as vezérlő adja.


Kétféle processzor választható: a gyengébbik az egymagos AMD Athlon II Neo K125 (1,7 GHz), az erősebbik pedig a kétmagos K325 (1,3 GHz). Az RS880M alaplapi lapkakészletbe legalább 2, legfeljebb 4 GB DDR3-mas memória kerülhet, a háttértár szerepét pedig modelltől függően egy 250/320 GB-os merevlemez töltheti be. Optikai meghajtó nincs, azonban kártyaolvasó, és webkamera került a noteszgépbe.


Csatlakoztathatóság szempontjából teljesen átlagos az M101z: az alapfelszereltség része az n-szabványt is támogató Wi-Fi-vezérlő, emellett pedig Bluetooth 3.0 segítségével is képes vezeték nélkül kommunikálni. Összesen három darab USB 2.0 port található a gépen, két mini Jack, egy D-SUB, egy töltő, és egy RJ-45-ös hálózati aljzat társaságában.


Alapvetően 6 cellás teleppel szállítják, amellyel együtt 1,56 kg-ot nyom a 205 × 292 × 24,5 - 35 mm méretű gép. A Dell szerint az akkus üzemidő bőven 6 óra felett van, amely egy meglehetősen jól hangzó állítás - bár azt nem közölték, hogy milyen körülmények közt végezték el a mérést.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.