Hirdetés

AMD Spider - az új multimédiás platform



|

Elsősorban multimédiás célokra szánja új, három komponensből álló platformját az AMD.

Hirdetés

Újgenerációs négymagos processzorok, grafikus kártyák és lapkakészletek - ebből a három fő alkotóelemből áll a Spider platform. Elsősorban játékosok és "multimédiás felhasználók" számára készül.

 

spider03.jpg

 

A négymagos, 65 nanométeres gyártástechnológiával készülő Phenom processzorok első körben 2,2 és 2,3 gigahertzes sebességgel lesznek elérhetők, 2008 első negyedévére pedig már 2,4 és 2,6 gigahertzes frekvenciájú típusokat is láthatunk a cég ígérete szerint.

 

spider02.jpg

 

Első körben a Spider platformot a már nálunk is tiszteletüket tett Radeon HD 3850 és 3870 kártyák támogatják majd, teljes DirectX 10.1 támogatással, valamint beépített hardveres dekóderrel, amely a Blu-ray és HD-DVD anyagok lejátszásában segédkezik. A Spiderhez tartozó lapkakészletek CrossfireX támogatásának köszönhetően ezekből a grafikus egységekből akár négyet is használhatunk egyszerre.

 

spider01.jpg

 

A Spider az első nagyszabású változtatás azóta, hogy az AMD felvásárolta az ATI-t - de a két cég együttműködésének következő gyümölcse sincs már túlságosan messze. 2008 végére - 2009 elejére ígérik a Fusion elnevezésű platformot, amely egy lapkán integrálja majd a CPU-t és a GPU-t: a most bejelentett platform csak az első lépcső e megoldás felé.

 

Az AMD legnagyobb konkurense, az Intel nem tervez hasonlót: a kombinált központi-grafikus egység kifejlesztésére irányuló Timna tervezetet már a Pentium 4-es időszakban beszüntették.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.