Hirdetés

Antec számítógépház 140 ezer plusz áfáért



|

25 százalékkal túlhajtott Zotac GTX 980 Ti, erős és hangtalan mini PC a Shuttle-től.

Hirdetés

A rengeteg hétfői bejelentés ellenére a tajvani Computex 2015 hivatalosan csak kedden vette kezdetét. A kiállított termékek rendkívül széles köre eléggé megnehezíti az érdekességek felfedezését és kiemelését, de persze rajta vagyunk az ügyön. Nézzünk néhány kiemelkedő terméket!

Hirdetés


Csúcs az Antec háza, csak nagyon drága

A hazánkban is rengeteg minőségi számítógépházat forgalmazó Antec kitett magáért, a csúcskategóriás Signature-Series S10 házába lényegében bármilyen konfiguráció beépíthető. A szokatlanul nagy méretű kuckóba Mini-ITX-től az E-ATX-ig bármilyen méretű alaplap befér, 10 darab bővítőhely található a hátulján. Videokártyából maximum 31,75 cm hosszút képes fogadni.


A ház érdekessége, hogy a mérnökök nagy figyelmet fordítottak a hőleadásra. A szokásos kettő helyett három „hőkamra” található benne: az egyik az alaplap és grafikus kártya által termelt hőt vezeti el, az alsó kamra a tápegység és az alsó rekeszekben lévő meghajtók szellőztetéséről gondoskodik, míg az elülső kamra a többi meghajtórekesztől vezeti el a hőt. Processzorhűtőből akár 165 mm magasat is képes fogadni a ház, a vízhűtést preferálók 3 radiátort építhetnek a házba.


Az Antec Signature-Series S10-be összesen 8 darab 2,5 hüvelykes, továbbá 6 darab 3,5 hüvelykes meghajtó építhető. Az alumínium falai 4 mm vastagok, így talán annyira nem meglepő, hogy a 602 x 230 x 590 mm méretű ház 17,7 kilogrammot nyom. Üresen.


Ami az összes eddigi adatnál sokkolóbb, az a termék ára: 499 dollárért, azaz átszámítva olyan 140 ezer forintért kerül majd hamarosan kereskedelmi forgalomba. Európában a forintosított árra persze rájön még az ÁFA is. Lesz belőle üveges oldalú kiadás is, ennek az áráról nincs információ.


Nevetségesen túlhajtott grafikus kártya a Zotac-tól

A hétfői nap egyik legérdekesebb számítógépes bejelentése az NVIDIA GeForce GTX 980 Ti volt, hiszen a hardver hiába ~40 százalékkal olcsóbb a Titan-X videokártyánál, mégis közel azonos teljesítményt nyújt. Az eddig megjelent tesztek alapján ráadásul nagyon jól tuningolható, ez a tény láthatóan a Zotac mérnökeinek figyelmét sem kerülte el.

(Fotó: TechPowerUp)


A GTX 980 Ti AMP Extreme érdekessége, hogy gyárilag 25 százalékos túlhajtást kapott: az NVIDIA kártyájának referencia órajelei 1000 / 1076 / 7012 MHz, ilyen sorrendben a GPU / GPU Boost / VRAM frekvenciákról van szó. A Zotac kártyája esetében az értékek 1253 / 1335 / 7210 MHz. Nem tudni, hogy túlhajtás mekkora konkrét teljesítménytöbbletet jelent, továbbá a gyártó mekkora felárat kér majd a szörnyetegért.


Hangtalan és erős mini PC a Shuttle háza tájáról

Az elmúlt években gombamód szaporodni kezdtek az aprócska asztali számítógépek, szerencsére mostanra már a teljesítményük is elfogadhatóvá vált. A Shuttle most újat mutatott a termékkategóriában, ugyanis a DS57U3 / DS57U5 / DS57U7 termékei passzív hűtés mellett kínálnak kiváló teljesítményt a hétköznapi feladatok elvégzéséhez.


A modellek közt csak az alaplapjukra forrasztott processzor terén van különbség, a fenti sorrendben Intel Broadwell architektúrás Core i3 / Core i5 / Core i7 egységek vannak bennük. A barebone gépek ÁFA nélküli ajánlott kezdőára 402 / 519 / 673 euró.


Érdekesebb specifikációk: maximum 16 GB DDR3L memória (kettő SO-DIMM socket van a házban), egy 2,5 hüvelykes meghajtóhely, egy szabad mini PCI Express slot, WLAN, Ethernet-csatlakozó, DisplayPort, HDMI, kártyaolvasó, 4× USB 2.0 és 2× USB 3.0.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.