Hirdetés

Aranybánya lesz a merevlemez-piac



|

Az elemzők szerint a HDD-ipar kevés megmaradt szereplője a következő években soha nem látott növekedésekkel nézhet szembe.

Hirdetés

A thaiföldi áradások és az azt követő utómunkálatok miatt az átlagfelhasználók számára úgy tűnhet, nehéz helyzetben van a merevlemez-ipar néhány utolsó, megmaradt szereplője, a Western Digital, a Seagate és a Toshiba. A helyzet azonban csak rövidtávon nehézkes a vállalatok számára, amelyekre a legfrissebb elemzések szerint fényes jövő vár.

 

A jelenleg túlárazott termékekkel piacon lévő gyártók HDD-i iránt rohamos mértékben növekszik a kereslet, eközben pedig folyamatosan állnak helyre a gyártósorok. A Trendfocus szerint a HDD-k a magas árak ellenére sem riasztják el a vásárlókat, ugyanis az SSD-meghajtókhoz képest a merevlemezek még így is tízszeres árelőnnyel bírnak.

 

A Trendfocus tanulmánya szerint a HDD-k még évekig az adattárolás királyai maradnak. A vállalat számításai szerint a tárhely-igény évente 40 százalékkal nő. 2011-ben 335 exabájt új adat lett elhelyezve az adattárolókon. Ez a mennyiség 2014-re 960 exabájtra emelkedik. Ezzel egy időben a következő néhány év alatt várhatóan 2,3 milliárd darab HDD-t értékesítenek a piacon. Sajnos az elemzés arra nem tért ki, hogy a merevlemezek igen magas vételárai mikor csökkenhetnek; azonban a legfrissebb információk szerint a termelés idén őszre állhat helyre teljesen.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.