Hirdetés

Árat kapott a Radeon 6990



|

Végre kiadásra került a hivatalos közlemény az AMD-től, melyből sok érdekesség kiderül az új, két GPU-s világrekorder kártyáról.

Hirdetés

A HD6000 család legújabb tagja hosszú várakozás után végre megérkezik, teljesen új szintre emelve a grafikus kártyák világát. Az Antilles kódnéven futó újdonság alapvetően két darab Cayman lapkából épül fel, melyből egyszerűen következtethetünk a brutális fogyasztási értékekre. A PowerTune nevezetű technológia ezen okból jött létre, mivel a két szabadon garázdálkodó GPU 400 watt feletti fogyasztást is produkálhatna. Alapvetően egy 375 wattos limittel dolgozik az eszköz, így nincs 100%-ig kihasználva a két lapka. Ez a funkció természetesen kikapcsolható, ha úgy érezzük, hogy tápunk és pénztárcánk is megfelelően terhelhető.

 

 

Az előzetes tesztek alapján a kártya akár kétszer gyorsabb is tud lenni, az eddigi legerősebb egy GPU-s AMD-nél, 6970-nél. Mivel ez extrém nagy teljesítmény, a hozzátartozó ár sem alacsony. A 699 dolláros kártya magyarországi árcédulára egyelőre ismeretlen, de minden bizonnyal 200.000 Ft felett lesz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.