Hirdetés

Csalnak a memóriaárakkal



|

A DRAM-ok iránti kereslet nem lett nagyobb, az árak mégis emelkedtek.

Hirdetés

Az elmúlt hónapokban számos alkalommal fordult elő, hogy a memóriaárak emelkedtek, ezekkel a fellendülésekkel pedig kezdett vége szakadni az olcsó RAM-ok korának. Az áremelkedés ugyanakkor érthetetlen és gyanús folyamat volt, ugyanis a kereslet nem, hogy nem nőtt, de tovább csökkent a termékek iránt.

Egy dél-koreai elektronikai cég ügyvezetője arról beszélt, hogy igen valószínű, hogy a memóriagyártók manipulálják az árakat. Egy ügyfél hasonló vádakat állított, a gyenge PC-s kereslet és az egyre dráguló modulok és kitek párhuzamát összevonva.

A memóriapiac legfőbb ellátói a Samsung Electronics, az SK Hynix Semiconductor és a Micron Technology - utóbbi még az Elpida eladásait is a magáénak mondhatja. A három gyártó november óta folyamatosan csökkenti a gyártásmennyiséget, azóta az eladási árak pedig 35 százalékkal magasabbak. A gyenge marketing mellett az elég erős emelkedés ilyen rövid idő alatt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.