Hirdetés

Árcsökkentés az AMD háza táján is



|

Az eddig sem kicsi Phenom II-es nyomást egy jelentős árnyeséssel növelte meg a gyártó.

Hirdetés

Ahogy arról korábban a Gamestar Online is beszámolt, az Intel jelentős - akár meglepőnek is nevezhető - árcsökkentéssel indította az évet. Az akció összesen tíz darab asztali processzort érintett, melyek fele a négymagos Core 2 Quad családból került ki. A versenyképesség fenntartása érdekében az AMD-nek is lépnie kellett, így a mai napot már új árakon kezdték meg a Phenom II-es processzorok.

 

amd_pres_3_k.png

 

A 3 GHz-es órajelen járó Phenom II X4 940 Black Edition kezdeti 275 dolláros ára 235-re változott, míg a  2,8 GHz-es kistestvér ára 235-ről 195-re mérséklődött. Így a 940-es valamelyest távolabb került a Core 2 Quad Q9400-től, ám a teljesítménybeli viszony még mindig a Phenom II felé billenti a mérleget. A 920-as - ha csak 1 dollárral is - a Q8300-as felett áll, a vásárlók számára azonban ez gyakorlatilag azonos összeget jelent.

Hogy a két árcsökkentés mikor éri el hazánk boltjait, azt egyelőre senki sem tudja. Az viszont biztos, hogy a forint gyengélkedése nem tesz jót a magyar árcéduláknak, a legrosszabb esetben semmit sem fogunk látni a kedvezőbb árakból. Legalábbis most épp ez látszik, nagykereskedelmi szinteken jelen pillanatban drágábbak a Phenom II-k, mint a megjelenés hetében.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.