Hirdetés

Arctic P614 BT teszt - Póráz nélküli füles



|

Leteszteltük a svájci gyártó Bluetooth-os fejhallgatóját.

Hirdetés

A streamelt zeneszolgáltatások és az egyre gyorsuló mobilinternet korában zenéink mindenhová elkísérnek minket, így annak érdekében, hogy bármilyen helyzetben gond nélkül élvezhessük a fülünkbe tóduló lágy dallamokat, mindössze a megfelelő fülhallgatót kell kiválasztanunk. A fejhallgatók piaca szerencsére meglehetősen széles választékot kínál, így a különféle árkategóriák és kialakítások közül viszonylag egyszerűen kiválaszthatjuk a számunkra ideális eszközt.

Hirdetés

A számítógépes kiegészítőiről híres svájci cég - az Arctic -, most hazánkba is elhozta vezeték nélküli fejhallgatócsaládjának legújabb, kellően pénztárcabarát tagját, mely néhány napot eltöltött szerkesztőségünkben.

Tetszetős külső

Az Arctic fejhallgatójánál a dizájnerek munkája mindenképp dicsérendő, hisz a készülék egészen szép kialakítást kapott, így az utcán sem kell szégyenkeznünk, ha fejünkön pihen az eszköz. A füles súlya mindennapi használathoz ideálissá teszi a P614-es jelzésű készüléket, melynek kényelmes viseléséhez nagyban hozzájárulnak a felületén található kipárnázott komponensek. Az eszköz merev fejpántja szövet és műbőr borítást kapott a gyártótól,hangszórói pedig egy fémes oldallappal kiegészített műanyag tokban pihennek, mely egy szintén műbőrrel borított, párnázott, alul lyuggatott felülettel simul fülünkre.

 

Az eszköz kezelőfelülete kizárólag az egyik oldalra koncentrálódik itt találhatjuk a hangerő-szabályozó gombokat (három irányú kapcsoló), a dedikált zenelejátszó billentyűket, az állapotjelző LED-et, a beépített mikrofont, valamint a készülék töltéséért felelős microUSB-portot is.

 

Az eszköz Bluetooth 4.0-ás kapcsolattal képes mobileszközeinkhez és számítógépünkhöz csatlakozni, a társításhoz pedig két lehetőséget is kapunk. A Bluetooth-os összeköttetés létrehozásához a három-irányú hangerőgombot kell hosszan benyomva tartanunk, a párosítási módot az értesítő LED piros és kék villogással jelzi. Amennyiben mobileszközünk rendelkezik NFC-chippel a készülékek összeérintésével pillanatok alatt létrehozhatjuk a kapcsolatot.

 

A P614 850mAh-es akkumulátora a gyártó ígérete szerint 30 órán keresztül képes kiszolgálni a felhasználói igényeket, mérsékeltebb használattal valóban elérhető ez az idő.

Szórja a zenét

Már első használatkor észrevettük, hogy a fülhallgató párnácskái kissé elállnak a fülünktől, így a beérkező zene egy része a külvilág irányába távozik, a veszteséget pedig hangerővel kell pótolnunk. A hangszórók szerencsére orvosolják ezen problémát, hisz a maximálisan feltekert lejátszás esetén a szerkesztőség legtávolabbi pontján is tisztán hallani lehetett az éppen játszott dallamokat.

A zenék egy bizonyos hangerőig egészen tisztán érkeznek meg a küldő eszközről, közepesre állított értékek mellett a magas és mély hangok is viszonylag szépen szólnak, ám a külső zajokat ilyen beállításokkal még nem képes teljes egészében kiszorítani az eszköz. A hangosítás megoldást jelenthet a problémára, ám a megnövelt értékekkel már felfedezhető egy kis torzulás.

Összegzés

A készülék egyik legnagyobb szexepilje kedvező árában keresendő, hisz 14 ezer forintért egy dizájnos és kényelmes vezeték-nélküli fejhallgatót kapunk. Az olcsó ár a hangzás terén azért kompromisszumokkal jár, így az igazán audiofil olvasóinknak inkább egy kissé drágább készüléket (vagy hasonló árú vezetékes eszközt ) ajánlunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.