Hirdetés

Arctic Z2 Pro: két monitor egy állványon



|

Trendi, helytakarékos és produktív a masszív kiegészítő.

Hirdetés

Valószínűleg nincs olyan hasznos számítógépes kiegészítő, amelyet ne találtak volna még ki. Csak olyan van, amelynek a létezéséről nem sokan tudnak. Ilyen az Arctic Z2 Pro monitortartó állvány is, amely a kettő darab monitort használók életét hivatott megkönnyíteni. A termék hazánkban olyan bruttó 25 ezer forint környékén kapható, amely nem kevés pénz. Jogos kérdés, hogy mit kínál ezért cserébe.

Hirdetés


Sokrétű megoldás

Mint említettük az Arctic Z2 Pro egy monitorállvány, amelyre kettő darab, egyenként maximum 27 hüvelykes és 10 kilogramm súlyú monitort lehet felszerelni. Konkrétabban csavarozásról van szó, ugyanis a termék a monitorok hátulján lévő VESA rögzítőhelyeket használja (75 × 75 mm / 100 × 100 mm), általában a falakra szokták ezzel a módszerrel felimádkozni a monitorokat.


Az állvány kétféle módon áll meg a lábán. Egyrészt a vásárlók használhatnak egy sima talpat, másrészt ez a talp kiegészíthető egy asztali rögzítővel. Emlékszik még valaki azokra a népszerű békebeli ceruzahegyzőkre, amelyeket rá lehetett fogatni az asztal szélére? Ugyanerről a módszerről van szó. A megoldás előnye, hogy ilyenkor a monitorok fizikailag kikerülnek az asztal szélére, jóval az asztal lapja felé, így az egész asztal szabadon teleszemetelhető lesz a legkülönfélébb kacatokkal.


Az Arctic szerint a rögzítő használata esetén érdemes odafigyelni, hogy milyen anyagból van az asztal lapja. A klasszikus fával, farostlemezzel, forgácslapokkal biztosan nem lesz gond, de az üreges belsejű asztallapok már nem feltétlenül bírják a strapát. Egyes termékeikben az IKEA például méhsejt mintázatú, újrahasznosított papírból készíti az asztallap belsejét. Ilyenre inkább ne fogassuk rá a súlyos monitortartót, a végén még kiszakad az asztallap széle, aztán leborul az egész állvány, monitorokkal együtt.

 

Nem kell egyforma monitor sem

A termék karjai elég nagy rugalmasságot tesznek lehetővé, mindkét monitor helyzete jól beállítható. A karok 100-350 mm távolságra lehetnek a tartóoszloptól, az asztallaptól számított magasságuk maximum 350 mm. A monitorok egyenként +/- 15 fokkal dönthetőek, vertikálisan és horizontálisan 360 fokban forgathatóak. Tehát megtehetjük azt, hogy az egyik monitort fekvő, a másikat pedig álló tájolásban használjuk, de persze lehet mindkettő álló vagy fekvő. Az is megoldható, hogy a tartóra rögzített monitorokat két egymással szemben ülő személy használja, ez kis méretű irodákban javíthatja a helykihasználást.


A monitorok kábelei rögzíthetőek a tartóoszlopon, ezzel elkerülve a káoszt és baleseteket. Megemlítendő, hogy USB hubként is használható a 4,5 kilogrammot nyomó termék, a talapzatában négy darab USB 3.0 aljzat található.


Ti hány monitort használtok?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.