Hirdetés

ARM lapkát tervez az AMD



|

Az AMD úgy döntött, lassan ideje belépnie az ARM világába: 64 bites CPU-t dob majd piacra.

Hirdetés

Az AMD elérkezettnek látta az időt arra, hogy az ARM világába is megpróbáljon betörni. Ennek keretében hamarosan elkezdik megtervezni az első ARM lapkájukat. A jövő évben tervezői asztalra kerülő chip kódneve Seattle lesz, és az AMD már most úgy hirdeti, hogy az iparág első 64 bites ARM processzora jön egy komoly lapkagyártótól. 

A gyártó ígérete szerint a lapka kétszer vagy négyszer akkora teljesítményt nyújt majd, mint az Opteron X-Series CPU-k. Az ARM Cortex-A57 processzorra épülő Seattle várhatóan 2 GHz-en vagy magasabb órajelen dolgozik majd, és akár 128 GB DRAM-ot is támogathat. 

A szerverpiacot célzó Seattle lesz az első olyan AMD CPU, amely már a Freedom Fabric technológiáját alkalmazza a gyártónak. Az első mintadarabokat várhatóan 2014. elején kezdi el kiküldeni az AMD, maga a tényleges gyártás pedig a jövő év második felében startolhat. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.