Hirdetés

Asus „Republic of Gamers” Rampage III Gene alaplap: kis méret, komoly felszereltség



|

Az Asus még az idei Computex előtt leleplezte az Intel X58-as lapkakészletére épülő legújabb alaplapját, a Rampage III Gene-t, amely micro-ATX formátuma ellenére is büszkén illeszkedik a gyártó csúcskategóriás lapjait tömörítő Republic of Gamers sorozatába. SATA 6.0, USB 3.0 és RoG Connect túlhajtás-vezérlés az extrák között.

Hirdetés

Az Asus a nagyszabású Computex-et megelőző ImageHolding rendezvényen rántotta le a leplet játékosoknak szánt RoG (Republic of Gamers) alaplap sorozatának legújabb tagjáról, a Rampage III Gene-ről, amely micro-ATX formátuma ellenére is méltó a prémium RoG védjegy használatára, hiszen nagyobb testvérei majd' minden erényével, és a RoG sorozatra jellemző igen fejlett tuning eszközökkel büszkélkedhet. Az újdonság annyiban nyújt többet elődjénél, a Gene II-nél, hogy már SATA 6 Gbps-os és USB 3.0-s portokkal, valamint a speciális ROG Connect túlhajtás-vezérlési megoldással is felvértezték.

A Rampage III Gene az Intel X58-as lapkakészletére és ICH10R jelű déli hídjára épül, ennek megfelelően LGA 1366-os processzorfoglalattal rendelkezik, amely a négymagos Core i7-900-as, és a hatmagos Core i7-980X sorozatú processzorokat képes fogadni. A CPU-t egy nyolcfázisú PWM áramkör táplálja, a hat darab, összesen 24 GB-nyi háromcsatornás, DDR3-as memóriamodult kiszolgáló DIMM foglalat áramellátásáról pedig két fázis gondoskodik.

A videokártyákat két darab teljes sávszélességű PCI-Express 2.0 x16-os slot várja, melyek támogatják a CrossfireX és az SLI rendszerek kiépítését, a további bővítőkártyák számára pedig egy PCI-Express x4, és egy hagyományos PCI foglalat áll rendelkezésre. Az ICH10R déli híd hat darab SATA 3 Gbps-os portot, míg a Marvell-féle kiegészítő vezérlő két SATA 6 Gbps-os portot kínál, így a lap kis mérete dacára is számtalan meghajtót képes kezelni.

A hátlapi kivezetések között megtaláljuk az integrált nyolccsatornás audiovezérlő (SupremeFX X-Fi) csatlakozóit, a két darab USB 3.0 és a hét darab USB 2.0 aljzatot, továbbá a FireWire és a gigabites LAN csatlakozóit. A különleges RoG funkciók között megemlíthetjük a lapra épített bekapcsoló-, reset és CMOS Clear mikrokapcsolókat, valamint a komoly tuning lehetőségeket, melyek legérdekesebb része a RoG Connect rendszer, amely lehetővé teszi, hogy a túlhajtást Bluetooth-on vagy egy speciális USB kábelen keresztül másik számítógépről, vagy akár mobiltelefonról vezérelhessük.

Az Asus Rampage III Gene alaplap boltokba kerülésének pontos dátuma és ajánlott fogyasztói ára még nem ismert, ám június folyamán biztosan megvásárolható lesz, ára pedig 250 dollár körül várható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.