Hirdetés

ASUS Dual Intelligent Processors: 37%-kal gyorsabb PC, ami kevesebbet fogyaszt



|

Az új TPU-nak és EPU-nak hála az ASUS alaplapok 37%-ot képesek gyorsítani PC-nken, vagy épp fordítva, kisebb fogyasztást elérni.

Hirdetés

Az ASUS legújabb alaplapi újdonsága a Dual Intelligent Processors névre hallgató megoldás, amellyel ígéretük szerint azonnali teljesítménynövekedést, vagy épp fogyasztáscsökkenést lehet elérni. A például a P7P55D-E Deluxe alaplapon is megtalálható újdonság egy hozzáadott TurboV Processing Unit és egy Energy Processing Unit, amelyek képesek valós időben gyorsítani gépünkön.

 

A TPU gyakorlatilag optimizálja PC-nk képességeit: ezt egy gyakorlottabb felhasználó maga is be tudja állítani kézzel, azonban a legtöbbeknek gondot okozhat, viszont egy kis plusz CPU-teljesítménynek mindenki örül. Az ASUS egy 2,9 GHz-es Core i3-530 processzort tesztelt: TPU nélkül 8620 pontot értek el a 3DMark Vantage-ben, míg bekapcsolt TPU-val 11 782-t.

 

Az EPU tulajdonképpen azt figyeli, mennyire használjuk ki erőforrásainkat. Ha a használat nem követeli meg a nagy teljesítményt - például csak e-mailezünk -, akkor az EPU ezt csökkenti, és akár 80%-os fogyasztáscsökkenést is elérhetünk. A Dual Intelligent Processors-támogatással rendelkező alaplapok listája itt tekinthető meg.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.