Hirdetés

ASUS HD 6950 DirectCU II



|

Már korábban bemutatta az ASUS a DirectCU II hűtési technológiáját, amely az ígéretek szerint akár 20 százalékkal alacsonyabb hőmérsékletet is képes elérni a referenciakialakításokhoz képest.

Hirdetés

A hűtés architektúrája az előző DirectCU-verzióra épül, amelynek értelmében három réz hőelvezető cső hűti közvetlenül a lapkát. Ezek megfelelő légellátását két, 100 mm-es légkavaró látja el, amelyek a bordákkal való együttes mérete egészen három slotos szélességre hizlalja fel a hardvert.

Ezenkívül másban nem tér el a kialakítás az AMD ajánlásától, így 1408 shader egység számol a minimálisan tuningolt GPU-ban, 2048 megabájtnyi, 5000 MHz effektív órajelen üzemelő GDDR5 memória társaságában. Csatlakozók tekintetében két DVI, valamint négy DisplayPort áll rendelkezésünkre, így könnyedén kialakíthatunk egy hatmonitoros Eyefinity csodát.

 



Leginkább a túlhajtásokkal kísérletezők örülhetnek a szériában alapfelszereltségnek számító Dual-BIOS kapcsolónak, így egy félresikerült módosítás után visszaállhatunk egy másik, stabil változatra. Háromslotos mivoltából legfeljebb két darabot köthetünk össze CrossFire-megoldással, de akik esetleg vízhűtésre cserélnék a gyár megoldását, többutas rendszert is építhetnek. Tápellátás tekintetében is a 6950-hez alapjáratban dukáló nyolc- és hattűs csatlakozókat kell alkalmaznunk, amiből a nyomtatott áramköri lap referenciamegoldásának alkalmazására következtethetünk.

Tesztjeink során többször meglepő eredményre jutottunk. Az ASUS-féle 6950 különböző tesztek alatt logikátlanul jól teljesített, míg máshol az előre várt pozíciót foglalta el. A lemaradása átlagosan 3-5 képkocka per másodperc a 6970-hez képest, de az NVIDIA drágább megoldásai mellett sem szégyenkezhet. Leginkább a GTX 570 értékeit ostromolta, de összességében a nemrégiben megjelent 560 Ti-hoz áll közelebb, bár utóbbit mindenképpen felülmúlja, ha csupán egy kevéssel is.

Adatok:

- 2 GB GDDR5
- 810 MHz-es GPU
- 5000 MHz-es memória
- 256 bites adatsín
- 1x DVI-D
- 1x DVI-I
- 4x DisplayPort
- DirectCU II-hűtés
- Forgalmazó: ASUS Magyarország
- Ár: 83 000 Ft
- Web: asus.com

Értékelés

Teljesítmény: 4/5
Szolgáltatás: 5/5
Ár/érték: 4/5

Előny: remek hűtés
Hátrány: néha hangos, kevés a gyári tuning

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.