Hirdetés

Asus laptop 37 000 forintért



|

Az Asus tálalásában megérkezett a száz dolláros noteszgép konkurense.

Hirdetés

Az OLPC alapötletétől kissé elvonatkozatott az Asus, ugyanis olcsó gépével nem kifejezetten a fejlődő országok piacaira fókuszál, hanem az egész világon tervezi a bevezetését. További eltérés, hogy az OLPC-vel szemben több konfigurációban kerül forgalomba, de a tervek szerint a "csúcsgép" ára sem haladja meg a 300 dollárt (körülbelül 56 000 forint).
Alapkivitelben egy speciális Linux operációs rendszert futtat, amely kezelésében és küllemében komoly hasonlóságot mutat a Windows XP-vel. Egyébiránt a komolyabb felszereltségű gépek XP futtatására is képesek lesznek, és a gyártó ígéretei szerint a felhasználók rendelkezésére bocsátják az ehhez szükséges meghajtóprogramokat is.

asus_100pound.jpg

A 3ePC technikai paramétereiről jelenleg annyit lehet tudni, hogy 2-32 GB közötti tárkapacitású SSD meghajtóval szerelik (a Computexen bemutatott gépen a rendszer 15 másodperc alatt betöltődött) és legalább 512 MB memória lesz bennük. Az viszont egyelőre teljes rejtély, hogy milyen és mekkora teljesítményű processzor kerül a gépbe. Várhatóan az alap modellben is lesz vezeték nélküli hálózati csatoló, ami mellé akár mobil adatkártya is kérhető lesz. Az ára mellett a készülék méretei is viszonylag csekélyek, a 900 grammos súly mellé 225×165×30 mm-es méret párosul.


A gép várhatóan a nyár végén jelenik meg a piacon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.