Hirdetés

ASUS Maximus V GENE



|

Az ASUS Z77 chipsetes ROG alaplapjainak első verziója egy mATX-es modell lett, ami minden jót megkapott.

Hirdetés

A mai nap az eddigi egyetlen Z77-es ROG alaplappal fogunk foglalkozni, az ASUS Maximus V GENE-vel. Az apró, micro ATX-es deszka mérete ellenére rettentően sok szolgáltatással és kiegészítővel várja a felhasználókat és a teljesítménye sem elhanyagolandó. Pont ezért gondoljuk újra, hogy számít-e itt a méret. A már nagy hírnévre szert tett ASUS ROG csapat mindent megadott a játékosoknak, amire szükségük lehet. Példa okán a fedélzetre került a SupremeFX III audio, az ASUS GameFirst, és az Intel Gb LAN. Persze emellett a deszka még az extrém felhasználóknak is szolgál egy két aprósággal, hiszen olyan elemeket kapott, mint a Probelt, az Extreme Tweaker vagy a hasznos LN2 mód.


A Z68-as Cougar Point chipset örököseként a Panther Point Z77 szolgál pár újdonsággal, melyeket a Maximus V GENE is átültetett a gyakorlatba. A natív módon támogatott USB 3.0 portok mellett ott a Rapid Start Technology, a Quick Sync Video, a Smart Response Technology és az Intel Smart Connect Technology-ja, plusz Ivy Bridge-es processzorral teljes PCIe 3.0 támogatást nyerünk. Ezeken túl exkluzív módon a Z77-es deszkákon debütálva a LucidLogix Virtu MVP igyekszik tetemesen javítani a diszkrét grafikus kártyák 3D teljesítményét.

 


Ahogy az már a korábbi ASUS ROG alaplapoknál is tapasztalható volt a BIOS az egyik legjobban összerakott megoldás, amit kaphatunk. A mérnökök időt nem kímélve pakolták azt tele funkciókkal. Számos előre definiált memória profilt kapunk, valamint az LN2 opciókkal állításával könnyen neki is vághatunk a komolyabb tuningnak. Az Extreme Engine DIGI+ II átesett némi változáson, hogy elláthassa a 8 fázisos CPU, a 4 fázisos IMC és a 2 fázisos DRAM tápkört. Az új FAN Expert 2 pedig sokkalta több személyre szabható opciót tartogat, mint amit a korábbi modelleknél láthattunk. Persze mindez még csak a jéghegy csúcsa, ahhoz, hogy jobban megismerhessük a deszka valós énjét, nem árt közelebbről is megvizsgálni.


Aki esetleg pedig már most boltba szaladna annak elmondanánk, hogy a Maximus V GENE már 53 ezer forintos ártól kapható és ebben persze benne van a ROG 3 éves garanciája és az ASUS Premium Service programja, az APS. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogyha a deszka meghal és visszajuttatjuk azt a céghez, akkor miután a régi darab megérkezett, azonnal küldenek egy újat a helyébe.

A csomag

Az előző ROG termékekhez hasonlóan az ASUS a Maximus V GENE esetében is megtartotta a piros dobozt. Aki esetleg lemaradt volna róla, hogy a Z77-es alaplapok PCIe 3.0 képesek, akkor annak meglétét hamar felfedezheti a dobozon, de jelen esetben korábbi összefoglaló írásunkban is utána járhat. A dobozt megfordítva minden jelentős feature-t (Virtu MVP, ROG Connect, Extreme Engine DIGI+ II, mPCIe Combo, SupremeFX III, GameFirst) átfuthatunk, de vélhetően ezen leírásokkal miután haza került az alaplap vajmi keveset fogtok foglalkozni.

 


A Maximus V GENE dobozában egy másik dobozt találunk, mely a majdnem szokásos kiegészítőkön túl egy takaros alaplapot is rejt. Még szerencse.

A felhasználói kézikönyvön túl tehát lesz I/O pajzs, 2 darab SATA II-, 4 darab SATA III kábel, egy SLI híd, egy Q-connector, egy ROG Connect kábel, egy ROG Cable Label és egy ajtóra akasztható ROG lógó, mely arról értesíti a szülőket vagy a többi családtagot, barátot, hogy itt most komoly játék folyik, úgyhogy jobb ha fülüket farkukat behúzva tovább somfordálnak az ajtónk elől. Persze erre majd magasról tesznek, de azért kedves gondolat volt a cégtől. Ettől jóval érdekesebb az mPCIe konnektor, mellyel olyan további eszközöket csatolhatunk, mint egy mini SSD, vagy egy WiFi kártyát anélkül, hogy a ház belsejében vennék el a helyet. Ez az mPCIe Combo kártya dedikált sávval rendelkezik, így párhuzamosan képes kezelni az mPCIe és az mSATA modulokat. Erről alább láthattok is egy videót.

 


Kissé és jóval közelebbről


Külső megjelenésre az alaplap szinte semmiben sem szakított elődei stílusával. A használt színek ugyan azok, azonban a PCH hűtőborda már más lett, valamint az alaplap komponenseinek elrendezése is megváltozott kissé.

 


Akkor kezdjük is a vizsgálatot a szokásos helyen a processzor foglalatnál, mely egy LGA 1155-ös darab. Ebbe nyugodt szívvel bepakolhatjuk az Intel második és harmadik generációs processzorait is. A foglalat mellett balra és fölött dupla hűtőborda és az azokat összekötő hőcső gondoskodik a VRM MOSFET-ek és tekercsek hűtéséről. Ha pedig már itt tartunk akkor érdemes részletesen is kitérni a VRM rendszerre. A Maximus V GENE-n a már teljesen digitális Extreme Engine DIGI+ II kapott helyet. A Maximus IV GENE-hez képest a DRAM itt már teljesen digitális tápkört kapott, amely előrelépés az analóg verzióhoz képest. A korábbi modellen látott FPCAP 5K sorozatú kondenzátorokat pedig 10K Black Metallic darabok váltották fel. Ezek a kondenzátorok 20%-al nagyobb hőellenálással rendelkeznek. Az ASUS pedig kezeskedik érte, hogy a 10K Black Metallic kondenzátorok akár 10 ezer órát is képesek 105 Celsius fokon üzemelni.


Azt már korábban is említettük, hogy CPU Vcore 8 fázisos-, a Vaux (az integrált grafikus vezérlő) 4 fázisos-, valamint a DRAM 2 fázisos tápkört kapott, de azt még nem, hogy az ASUS mérnökei továbbra is kitartanak véleményük mellett miszerint a több Low RDS MOSFET nagyobb áramot képes szállítani, stabilabb és tovább tart, mint az egy vezérlőchip és két MOSFET alkotta DrMOS. Ez a kivitelezés minden ASUS deszkára igaz. Mivel az energiagazdálkodás és a hőtermelés kiemelten fontos topikot képvisel manapság, így amikor az iGPU nincs használatban, energiát sem kap.

 

 

Újdonságnak számít a T-Topology architektúra, mely a memóriát és a processzort kapcsolja össze. A Daisy Chain konfigurációval ellentétben, a T-Topology biztosítja mindkét memóriacsatorna számára, hogy azonos távolságra kerüljenek a CPU-tól. Ezáltal kiegyenlítődik a DIMM modulok adatútja, vagyis az átviteli idő is. Az ASUS állítása szerint ezzel a megoldással kiegyensúlyozottabbá válik a DRAM modulok kezelése a duál csatornás konfig esetében és 15%-al tovább húzhatjuk a modulokat. Ezt egyelőre nehéz bizonyítani, de idővel a teszteredmények nyilván gondoskodnak róla.


Ha pedig már a memóriára terelődött a szó, pillantsuk meg a piros-fekete színkombinációban tündöklő DIMM-eket is. Ezek a T-Topology architektúrán és a dedikált 2 fázisú tápkörön túl a Z77-nek köszönhetően támogatják az XMP 1.3 profilt, melynek következtében a 2666MHz-es modulok is besüllyeszthetők a sínekbe. A 4 DIMM-be összesen pedig 32 GB-nyi memória pakolható be.

 

Az L alakban elhelyezkedő VRM hűtőbordák sarkában találjuk a 8-tűs alaplapi csatlakozót, melynek helye elég tipikus az alaplapok körében. A másik tipikus helyen a 24 tűs ATX konnektort találjuk, mely mellett egy aprócska piros gomb leledzik. A Go Button elnevezésű darab körülbelül olyan funkcióval szolgál, mint a korábbi tesztünkben bemutatott MSI deszka OC Genie gombja, vagyis instant tuninggot nyújt, mely az előre definiált beállításait a BIOS-ból szippantja fel. Ezeket a paramétereket persze magunk is állíthatjuk.

 


A Go Buttontól jobbra kaptak helyet a mérési pontok, melyek meglétének a komolyabb tuninggal foglalkozók mindenképpen örülhetnek, hiszen a deszkáról egy helyről sokkalta egyszerűbb lemérni a kritikus értékeket.

 

A Go Button és a 24-tűs konnektor tövében apró LED-ek kerültek elhelyezésre, melyek a POST hibák kiértékelésében nyújtanak segítséget. Kissé tovább haladva, az ATX aljzat másik oldalán találjuk meg az alaplapi USB 3.0 konnektort, melyet leginkább arra használhatunk, hogy a front panel aljzataival összekapcsoljuk.

 

A natívan támogatott USB 3.0 konnektortól nem messze egy ASMedia 1061 chip bújik meg, mely két darab SATA III aljzatot vezérel. Ez azt jelenti, hogy elméletileg négy SATA III porttal gazdálkodhatunk, mivel kettőt már alapból támogat a Z77 chipset. Ez persze egy röpke pillantás után be is igazolódik. A fekete-piros hatos közül a két fekete port SATA II-es, a piros négyes pedig SATA III-as. Na már most azt érdemes tudni, hogyha mondjuk az SSD-nket gyorsító tárként akarjuk használni, akkor a chipset által natív módon támogatott portok valamelyikére kell dugnunk azt. Ehhez pedig azt kell tudnunk, hogy melyik az a kettő. A két natív port rögtön a fekete portok után kapott helyet, így a külső két piros port származik az ASMedia-tól.

 

 

A SATA portok mögött a nagyobbacska, de alacsony kivitelű hűtőborda alatt több minden is helyet kapott. Többek között itt található a Z77 chipset, valamint itt végzi dolgát a NCT6776F jelzésű Nuvoton chip is, melynek feladata az alaplap néhány kritikus paraméterének a felügyelete. Ebbe a felügyeleti körbe tartoznak a táp feszültség értékei, a ventilátor sebességek és a hőmérsékletek.

 

A bal alsó sarokba tekintve láthatjuk a debug LED-et, az előlapi konnektorokat és innen tovább haladva az USB 2.0 konnektorok égbe meredő tüskéi is felfedik magukat. Itt tovább haladva lesz egy cserélhető BIOS chip, egy Thunderbolt konnektor, egy SPDIF out és előlapi audio konnektor, valamint itt van az LN2 jumper is, melynek használatával a BIOS-ban aktiválódnak az előre definiált LN2 paraméterek és felkészíthetjük az alaplapot a sub-zero-ra, mely az extrém tuning alatt várja majd.

 

 

A bővítősínek száma kissé korlátozott, ám mivel továbbra is egy mATX alaplappal van dolgunk ennyi bőven elégnek bizonyul a későbbiekben. A szűkös síneket az ASUS mérnökei pedig igencsak megfelelően osztották el. A Maximus V GENE-n két PCIe 3.0 foglalat kapott helyet. A felső piros sín 16 csatornával az alsó pedig 8 csatornával rendelkezik. A fekete PCIe 2.0 eközben négy csatornát kapott. Az SLI és a CrossFire is támogatott, de a második sín használatba vételével a fenti sín x8-ra vált vissza. Ezt azonban nem magától teszi, hanem négy darab ASM1480 jelzésű ASMedia 16-8 csatornás multiplexer/demultiplexer végzi ezt el.

 

 

 

A Maximus V GENE hangmegoldása gyakorlatilag egyenértékű egy hangkártyás megoldással, mivel a deszka egy elszeparált SupremeFX III audio-t kapott. A NYÁK ezen részét a mérnökök leválasztották az alaplap többi részétől. A hangért felelős motyók szigorúan az analóg szekcióban kerültek elhelyezésre, ezért a SupremeFX III úgy működhet, mintha saját NYÁK-kal rendelkezne. A Supreme FX III magját ezen felül egy EMI védő fém blokk is takarja, így igyekezvén megvédeni azt az elektromágneses sugárzástól, melyeket a közelben található komponensek bocsátanak ki.

 

 

Kissé arrébb bújik meg az Intel WG82579V jelzésű chipje, mely az alaplap Intel Gigabit LAN-ját vezérli. Az I/O panel tövében további két chip rejtőzködik. Az egyik az ASM1042, mely a hátpanel két USB 3.0 portjának a vezérlője, a másik, az ASM1442 pedig egy nagysebességű TMDS kapcsoló IC a HDMI és a DVI kimenetek számára.


Az I/O panel elrendezése a Maximus V GENE-n egyértelműnek számít, bár pár dologra érdemes kitérni az esetében. Egészen pontosan az első két gombra, melyből az elsőn egy majdnem körbe forduló nyíl látható. Ez felel a CMOS kitakarításáért. A második gomb feladata kissé összetettebb. Ez a ROG Connect gomb egy részről képes a fehér USB portba dugott Flash meghajtóról felflashelni a BIOS-t, valamint az RC TweakIt telepítése után egy második PC fő rendszerbeállításait is megváltoztathatjuk általa. Eközött a két gomb között kerül elhelyezésre a mini PCIe kombó kártya.

 

 

Innentől sorba haladva a hátsó panelen 3db USB 2.0, egy fehér USB port, melyhez a ROG Connect kábel csatlakoztatható, egy eSATA, két USB 3.0 port, egy optikai S/PDIF, egy HDMI, egy Display Port, egy RJ45 LAN, 2db USB 3.0 és a 8 csatornás audio került elhelyezésre.


Az eddigi mustrából kimaradt az alaplapi power és reset gomb, melyek akkor jönnek kifejezetten jól, ha házon kívül van dolgunk a deszkával. Elhelyezésükről nem is kellene beszélni, mivel egyből szemet szúrnak, de annyit azért megelőlegezünk, hogy a 4 csatornás PCIe 2.0-tól az alaplap széle felé találhatók.

 

Annak ellenére, hogy egy apró alaplapról van szó, a mérnökök jól játszottak a rendelkezésre álló hellyel és számtalan funkciót zsúfoltak a deszkára. Három kártya helyet elfoglaló GPU-ból (mint például a Sapphire 7970) persze csak egy darabot lehet használatba venni, de a hűtőmegoldással is csak két helyet foglaló GPU-k kényelmesen elhelyezhetők és még egy apró légfolyosó is marad köztük.


Összegzés


Egyre inkább úgy tűnik, hogy az Ivy Bridge alá szánt deszkák ki fogják állni az idő viszontagságait, hiszen nem csak a Sandy Bridges alaplapok jogos örökösének számítanak, de teljesítményben is odateszik magukat. Az ASUS első ROG-os Z77-es alaplapja, a Maximus V GENE szinte mindenkinek tud nyújtani valamit és eközben egy ATX méretű alaplap funkcióit hordozza magában. A tuningolás van olyan egyszerű mint a korábban tesztelt alaplapok esetében és a stabilitással sincsenek gondok. A SupremeFX III, a GameFirst és az Intel Gigabit LAN pedig azon lesz, hogy a játékosok semmilyen akadásba ne ütközzenek, miközben gyönyörű hangeffektek ostromolják a fülüket. Ezen felül még ott a Virtu MVP is, így már nem is igazán hiányzik az az ATX méretű deszka, de elgondolkoztató, hogy ha ez az alaplap ennyi mindent kapott, akkor mire számíthatunk a nagytestvér esetében.

 


Fentebb említettük, hogy a GENE működése nagyon stabil, de ez a BIOS-ára is jellemző. Ezen és a kezelhetőségén is látszik, hogy a mérnökök sokat dolgoztak vele. Számos opciót variálhatunk és rengeteg paramétert állíthatunk. A kezdő felhasználók életét az előre megadott profilok könnyítik meg, de a haladó és tuningos srácok sem panaszkodnak majd, hiszen számukra is bőséges a mozgástér. A felület barátságos és könnyen kezelhető, valamint ami fontos, hogy ésszerű felépítésű.


Az alaplap BIOS-án túl a GENE tartogat még pár meglepetést. A mini PCIe kombó kártya mindenki számára ideális, akinek nincs sok helye a gépházon belül. Egyszerű mégis praktikus. Ehhez hasonlóan hasznos a Probelt, melynek megléte miatt nem kell a mérési pontok után kutatni, hiszen egy helyen minden fontos adatot kinyerhetünk a deszkából.


Az USB 3.0 eszközre történő másolást az USAP protokoll jelentősen fentebb tornázza, de ehhez az kell, hogy nagy, többgigás állományokat mozgassunk. Mindenesetre jó látni, ha a hatalmas méretű formátumok fürgén szaladnak fel az eszközeinkre.

 

 

Mi ugyan nem próbáltuk ki, mire is képes a Maximus V GENE sub-zero-ban, de erre nem is volt szükségünk, hiszen pár rekordot (eddig hetet) már beállítottak ennek a deszkának a használatával. Erről valamilyen formában előfordulhat, hogy hallottatok, de ha mégsem akkor most röviden összefoglaljuk mi is történt. AndreYang fogta magát és egy az ASUS Maximus V GENE alaplap, valamint egy Core i7-3770K jelzésű APU-t majd eddig négy igazolt rekordot döntött meg. Eközben az ASUS deszkákról az is kiderült, hogy kifejezetten jól bírják a túlhajtás által rájuk nehezedő terhelést. Folyékony nitrogénes hűtés mellett egy ASUS P8Z77-V Deluxe alaplapot használva 7063,06 MHz-ig tornázta fel a fent említett kolléga az APU teljesítményét.
Az otthoni tuningolásnak az egyedüli határt innentől kezdve a hőtermelés jelenti. Léghűtéssel a harmadik generációs APU alapjáraton megelégszik, azonban a magasabb órajelek eléréséhez már kifejezetten ajánlott egy komolyabb hűtőrendszer beszerelése, hiszen ezek az APU-k jobban melegszenek, mint Sandy Bridge-es társaik.


Amennyiben a memória modulokat sem akarjuk elhanyagolni, akkor több tucat előre definiált beállítás közül is választhatunk, de a haladó felhasználók a saját kezükbe is vehetik az irányítást.
Egy aprócska kifogásolható pont azért maradt az új alaplap esetében is, hiszen az ASUS úgy tűnik nem sokat foglalkozott a ROG CPU-Z és a MemTweakIt korábban jelentett problémáival. Ez azonban szinte lényegtelen, hiszen ezeket egy frissítéssel bármikor orvosolni lehet, amennyiben az ASUS megteszi a megfelelő lépéseket. Ezen felül lehet jó lett volna még pár SATA portot látni az alaplapon, de egy mATX deszka esetében így is bőséges a felhozatal, hiszen két extra SATA III-as portot is kapunk.


Platform váltásnál mindig érdemes megfontolni, hogy valóban eljött-e az idő pénzt öljünk egy újabb rendszerbe. Amennyiben az utóbbi, pénz dolog nem lenne olykor akadály, akkor igenis azt javasolnánk, hogy erre az alaplapra érdemes áldozni, hiszen egy meggyőzően teljesítő deszkáról van szó, melyről a feature-ök sem hiányoznak.

Technical Specifications

CPU Intel® Socket 1155 for 3rd/2nd Generation Processors
Supports Intel® 22 nm CPU
Supports Intel® 32 nm CPU
Supports Intel® Turbo Boost Technology 2
Chipset Intel® Z77
Memory 4 x DIMM, Max. 32GB, DDR3 MHz Non-ECC, Un-buffered Memory
Dual Channel Memory Architecture
Supports Intel® Extreme Memory Profile (XMP)
Graphics
Integrated Graphics Processor
Multi-VGA output support : HDMI/DisplayPort ports
- Supports HDMI with max. resolution 1920 x 1200 @ 60 Hz
- Supports DisplayPort with max. resolution 2560 x 1600 @ 60 Hz
Supports Intel® HD Graphics, InTru™ 3D, Quick Sync Video, Clear Video HD Technology, Insider™
Multi-GPU Support Supports NVIDIA® SLI™ Technology
Supports AMD CrossFireX™ Technology
Supports LucidLogix® Virtu™ MVP Technology
Expansion Slots
2 x PCIe 3.0/2.0 x16 (x16 or dual x8, red)
1 x PCIe 2.0 x4 (black)
1 x mini-PCIe 2.0 x1 *3
Storage
Intel® Z77 chipset :
2 x SATA 6Gb/s port(s), red
2 x SATA 3Gb/s port(s), black
1 x eSATA 3Gb/s port(s), red
1 x mini-SATA 3Gb/s port(s), black
Support Raid 0, 1, 5, 10
Supports Intel® Smart Response Technology, Intel® Rapid Start Technology, Intel® Smart Connect Technology
ASMedia® PCIe SATA controller :
2 x SATA 6Gb/s port(s), red
LAN Intel®, 1 x Gigabit LAN Controller(s)
Audio
SupremeFX III built-in 8-Channel High Definition Audio CODEC
- Output Signal-to-Noise Ratio (A-Weighted): 110 dB
- Output THD+N at 1kHz: 95 dB
- Supports : Jack-detection, Multi-streaming, Front Panel Jack-retasking
Audio Feature :
- SupremeFX Shielding™ Technology
- 1500 uF Audio Power Capacitor
- Gold-plated jacks
- X-Fi® Xtreme Fidelity™
- EAX® Advanced™ HD 5.0
- THX® TruStudio PRO™
- Creative ALchemy
- Blu-ray audio layer Content Protection
- Optical S/PDIF out port(s) at back panel
USB Ports Intel® Z77 chipset :
4 x USB 3.0 port(s) (2 at back panel, blue, 2 at mid-board)
Intel® Z77 chipset :
8 x USB 2.0 port(s) (4 at back panel, black+white, 4 at mid-board)
ASMedia® USB 3.0 controller :
2 x USB 3.0 port(s) (2 at back panel, blue)
Overclocking Features
mPCIe Combo™ (mPCIe/mSATA combo card)
ROG Connect :
- RC Diagram
- RC Remote
- RC Poster
- GPU TweakIt
Extreme Engine Digi+ II :
- 8 -phase CPU power design + 4 -phase iGPU power design
- 2 -phase QPI/DRAM power design
ProbeIt
UEFI BIOS features :
- ROG BIOS Print
- GPU.DIMM Post
GameFirst
iROG
Extreme Tweaker
Loadline Calibration
USB BIOS Flashback
Overclocking Protection :
- ASUS C.P.R.(CPU Parameter Recall)
Special Features
ASUS Hybrid Processor - TurboV EVO :
- CPU Level Up
ASUS EPU :
- EPU
ASUS Exclusive Features :
- AI Suite II
- Ai Charger+
- USB 3.0 Boost
- Disk Unlocker
ASUS EZ DIY :
- ASUS O.C. Profile
- ASUS CrashFree BIOS 3
- ASUS EZ Flash 2
ASUS Q-Design :
- ASUS Q-LED (CPU, DRAM, VGA, Boot Device LED)
- ASUS Q-Slot
- ASUS Q-DIMM
- ASUS Q-Connector
Back I/O Ports
1 x DisplayPort
1 x HDMI
1 x eSATA 3Gb/s
1 x LAN (RJ45) port(s)
4 x USB 3.0
4 x USB 2.0 (one port can be switched to ROG Connect)
1 x Optical S/PDIF out
6 x Audio jack(s)
1 x Clear CMOS button(s)
1 x ROG Connect On/ Off switch(es)
Internal I/O
1 x USB 3.0 connector(s) support(s) additional 2 USB 3.0 port(s)
2 x USB 2.0 connector(s) support(s) additional 4 USB 2.0 port(s)
4 x SATA 6Gb/s connector(s)
2 x SATA 3Gb/s connector(s)
2 x CPU Fan connector(s)
3 x Chassis Fan connector(s)
1 x S/PDIF out header(s)
1 x 24-pin EATX Power connector(s)
1 x 8-pin ATX 12V Power connector(s)
1 x Front panel audio connector(s) (AAFP)
1 x System panel(s)
8 x ProbeIt Measurement Points
1 x Power-on button(s)
1 x Reset button(s)
1 x Go Button(s)
1 x mPCIe Combo header(s)
Accessories
User's manual
I/O Shield
2 x SATA 3Gb/s cable(s)
4 x SATA 6Gb/s cable(s)
1 x SLI bridge(s)
1 x Q-connector(s) (2 in 1)
1 x ROG Connect cable(s)
1 x 12 in 1 ROG Cable Label(s)
1 x ROG Door Hanger(s)
BIOS 64Mb UEFI AMI BIOS, PnP, DMI2.0, WfM2.0, SM BIOS 2.5, ACPI2.0a Multi-Language BIOS
Support Disc
Drivers
Sound Blaster® X-Fi 2 Utility
Kaspersky® Anti-Virus
DAEMON Tools Pro Standard
ROG CPU-Z
ASUS AI Suite II
ASUS WebStorage
ASUS Utilities
Form Factor
uATX Form Factor
9.6 inch x 9.6 inch ( 24.4 cm x 24.4 cm )

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.