Hirdetés

ASUS: nincs uborkaszezon!



|

Hamarosan középkategóriás grafikus kártyák és alaplapok érkeznek.

Hirdetés

A játékosok mostanában igen jó helyzetben vannak, hiszen végre nem kell százezer forint feletti összegeket kinyögni az élvezhető játékélmény elérése érdekében. A középkategóriás  grafikus kártyák piacán igen erős verseny alakult ki, ami egyrészt jó minőségű kártyákat, másrészt egyre lejjebb nyomott árakat jelent.

 

 

en9500gt_top_di_512m.jpg

 


Ebben a szegmensben indul az ASUS két új megoldása, ami a 9500GT alapokra épülő két kártyát jelent, nevezetesen EN9500GT TOP/DI/512, és EN9500GT OC/DI/512 néven. A kártyák közötti pontos különbségek még nem derültek ki, de azért szemfüles egyének az „OC” jelzésből egy gyárilag túlhúzott kártyára gyanakodhatnak. Mindkét kártya támogatja az SLI-t, kapnak HDMI és DVI csatolót, valamint számunkra érthetetlen módon egy hatalmas hűtőt, ami miatt két helyet foglalnak majd el házunkban.

 

Alaplapok terén is újít az ASUS. A P5Q-EM(G45) és a P5QL-EM(G43) jelzésű termékek microatx formátumban kerülnek piacra, és mindkettő igen meggyőző szolgáltatásokkal rendelkezik. Az alaplap egy PS/2, egy FireWire portot és meglepő módon egy soros portot támogat. Mindkét megoldás HDMI, DVI és D-sub csatolóval rendelkezik, valamint hat USB porttal, Gigabites hálózati csatolóval és 7.1-es hangkártyával szerelik őket.


p5q-em.jpg
 


Találhatunk rajtuk egy PCIe x16, két PCIe x1 és egy sima PCI csatolót, ezen kívül négy memória bővítőhelyet. A merevlemezeket és optikai meghajtókat hat eSATA és egy IDE csatlakozón keresztül tudjuk majd életre kelteni. Pontos dátumot és árakat még nem közöltek, ám bizonyára nagyon hamar megvásárolhatjuk majd az új G45 és G43 lapkakészleteken alapuló alaplapokat.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.